Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Триумф за плувците от "Христо Ботев"

19 май 2009, Вторник | 21:25

Златни медали от златните момичета

Ученически игри по плуване   На 16 и 17 май, в гр .Велико Търново се проведоха финалите на Ученически игри по плуване, където за втора поредна година ученици от ОУ „Христо Ботев” – Велинград, безапелационно печели първото място, съобщи ръководството на училището. Интересен е фактът, че това се случва за първи път в историята на ученическите игри - един и същ отбор да печели първото място две поредни години.

   От старата столица отборът (Вангелина Драганова, Цветелина Русинова, Марияна Марчева, Ирина Делиева, Катерина Данчева , Ива Дулева и Вилимира Байлова) се завърна с много медали: В щафета свободен стил 4х50 м. Цветелина Русинова, Вангелина Драганова, Марияна Марчева и Катерина Данчева завоюваха 4 златни медала, а в смесена щафета 4х50 същите момичета отново получиха 4 златни медала. Цветелина Русинова получи два златни медала за 50 м. "бътърфлай" и 50 м. свободен стил. Вангелина Драганова взе един златен медал за 50 м. бруст. Марияна Марчева получи бронзов медал за 50. гръб.

   При награждаването на всеки един от отбора, включително и на г-н Иван Иванов (учител по физкултура) са връчени по още един златен медал. Всички участнички получиха също така по един спортен екип.

   На местна почва две от златните медалистки споделиха за Gradvelin:

Ученически игри по плуване награждаване   Цветелина Русинова: "Конкуренцията беше доста силна. Извоювахме успехите си с много усилия. Преборихме се. Спечелихме призовите места - дойдохме, видяхме, победихме."

   Вангелина Драганова: "Това наше участие във Велико Търново е последно в ученическите игри по плуване и аз се радвам, че направихме един страхотен златен финал!"

   Пожелания към златните плувкини отправи от името на цялото училище директорът г-жа Марияна Байлова: “Гордеем се и ви обичаме, мили момичета! Бъдете ни живи и здрави! Продължавайте все така смело - напред и нагоре към нови върхове ! “

   Благодарности заслужиха и г-н Иванов и на г-жа Колчагова, както и треньорите на двата ПК “Белмекен” и “Чепинец” и кметът на община Велинград г-н Лебанов за осигурения транспорт.

   Вижте още снимки: Ученически игри по плуване, Велико Търново.

Коментари

Поздравления за момичетата и едно голямо БРАВО ! Само успехи за напред!

#3 Rdlk в Петък, 22 май 2009 15:48

Браво на плувкините! Дерзайте!

#2 Spas в Петък, 22 май 2009 15:46

mnogo qka snimka we hora!!!!!

#1 vasco в Четвъртък, 21 май 2009 12:02

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени