Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Българската следа в науката

23 май 2009, Събота | 23:11

Гостуваща изложба на националния политехнически музей

Българската следа в  науката   На 21 май от 11 часа в Исторически музей - Велинград, бе открита една нетрадиционна по рода си изложба - Българската следа в науката. Гостуващата изложба от Националния политехнически музей бе представена от инж. Атанас Каменаров. Целта на изложбата е да ни запознае с 20 български учени, допринесли за световния научен прогрес.

   Инж. Каменаров разказа за някои от тези и за други учени, като измежду тях бяха д-р Петър Берон, братята Методи и Кирил Попови, всеизвестния с проучванията за българското кисело мляко Стамен Григоров, Румен Цанев, Екатерина Карамихайлова, наричана още българската Мария Кюри, легендарният в Америка български пилот и автор на учебници и наръчници по авиация и изобретател Асен Йорданов и още други.

    Вижте част от презентация:

 

Коментари

Макар, че Велинград е град с традиции и прави много хубави изложби, хубаво е и изложби с такъв познавателен характер да гостуват по-често!

#1 Здравка в Петък, 05 юни 2009 07:24

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени