Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Един незабравим ден 24 май

27 май 2009, Сряда | 17:31

Много абитуриентски вълнения и преживявания

Фестивал на класическата китара участници   На 24-ти май в осем и петнадесет часа звънна последният звънец за учениците от 12-ти „а” клас и в стая двеста и четвърта за последен път се събраха Айше, Денис, Боби, Вики, Вася, Али, Митко, Ками, Киро, Меги, Славена, Мариета, Гошо, Сузи, Пепо, Роси, Мими. Развълнувана , топли думи отправи към тях класната им ръководителка Мария Кутрянска. Много от присъстващите родители и ученици тайно преглъщаха сълзи от смесени чувства на тъга и радост.

   В последния час на 12-ти „а” клас имаше всичко- думи на благодарност, неподправен хумор признания и една голяма кутия- „капсула на времето”, която ще бъде отворена след 10 години. В тази кутия учениците символично събраха своите обещания и желания за една съкровена среща след десет години. Тези свои обещания те бяха изразили чрез различни предмети-дискове, тефтери, играчки, пакетче кафе, химикали др. Всеки един ученик поставяше своя предмет в кутията при получаване на номинация, а номинациите бяха много различни и интересни - за преписване, за медийни изяви, за актьорско майсторство, за най- малко направени отсъствия, за най- добър организатор и т.н. В кутията влезна и красотата и трогателността на този последен час и … ключът на дирекцията, поставен от директора Моллов, който след десет години отново ще прегърне своите пораснали ученици.

   Вижте снимки от урока тук: Последен урок на абитуриентите от 12А клас на СОУ "Васил Левски", а клипче тук:

   И докато всички бяха все още под впечатлението на този последен час, дворът на училището бе огласен от радостна глъчка. Учители, ученици, родители се събраха на тържественото изпращане на випуск 2009. По традиция българското знаме бе издигнато под звуците на националния химн.

   Развълнуван, директорът г-н Моллов поздрави всички и награди най-успелите ученици: Виктория Зотова, приета в три университета в САЩ; Димитър Панчев, приет в няколко университета в Англия. Директорът раздаде също други награди: Таня Дишлянова за участие в олимпиади по география и икономика; две грамоти на Денис Хърльов за участие в национални олимпиади по география и история; Любка Кавлакова като организатор; Сузане Шнитер за работа по учебни програми; Кристин Щерева за участие в национален литературен конкурс. За участие в национални състезание по физика получиха награди Емилия Антимова и Мирослав Кафеджиев. Награда бе дадена и на 13 годишната Нели Мануилова за публикуване на нейно стихотворение във вестник "Труд". Учителката Людмила Кьосова получи награда за заслуги, свързани с програмата "Junior Achievment", а Диана Кунчева бе наградена като отличник от БЧК. Г-жа Миланка Велева получи почетно отличие за професионална дейност като обявена за учител на годината в Пазарджишка област от 9-12 клас. Виолета Крантева бе наградена за титлата й учител на годината 5-8 клас, а Марияна Дишлянова като учител начален курс.

    След наградите беше предадено училищното знаме на новите му приемници, а зрелостниците преминаха под него.

    Снимки: Изпращане на випуск 2009 в СОУ "Васил Левски". Проследете част от изпращането на абитуриентите:

   Радостните вълнения не свършиха до тук. Точно на обяд празничен концерт в чест на 24 май и най-вече като поздрав към всички абитуриенти, бе изнесен на площад "Николай Гяуров". В него взеха участие ученическият хор на СОУ "Васил Левски" под ръководството на Виолета Крантева, вокална група "Караоке", музикална школа "Звънче", клуб "Импулс" и фолклорен ансамбъл "Чепинче". Вижте снимки от празненството: Празничен концерт 24 май, Велинград, а ето част от концерта :

   Малък следобеден отдих, може би само привиден, и привечер отново градът се оживи. Малко преди празничната си вечер абитуриентите от СОУ "Васил Левски" направиха снимки в "Коника", от където най-после се упътиха към ресторант "Абир". Предстоеше им една незабравима вечер, едно емоционално последно сбогуване. Вижте снимки тук: Абитуриенти 2009 СОУ "Васил Левски", а клипче открийте тук:

 

Коментари

Pojelavam uspeh na abiturentite i izkam da pozdravq vsichki gospoji koito sa uchitelki v SOU Vasil Levski

#6 Mariq в Събота, 18 юли 2009 12:19

mnogo ste hubavi nqmam prosto dumi

#5 zois в Вторник, 02 юни 2009 17:08

: vsi4ko tova ve4e mi lipsva

#4 Vasinka в Понеделник, 01 юни 2009 18:48

Прекрасни снимки, поздравявам ви! Пожелавам щастливо пътуване в живота на всички абитуриенти. Следвайте сърцето си и нека Бог ви благославя!

#3 Боб в Петък, 29 май 2009 10:53

Идеята за Time Capsule е наистина страхотна. И за нас всеки предмет, който слагахме е израз на нещо. Може да ви се струва безсмислен, но всъщност далеч не е така!

#2 Мариета в Четвъртък, 28 май 2009 13:01

Идеята за Time Capsule е доста интересна. Щеше да бъде по-интересна може би ако слагаха по-смислени неща, но все пак всеки предмет е израз на човека, който го слага. Успех и много победи на всички от "Васил Левски"

#1 Spas в Четвъртък, 28 май 2009 11:52

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени