Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Спасовден е!

28 май 2009, Четвъртък | 21:08

Именници поздравяват

Възнесение господне Спасовден   Празникът Спасов ден е винаги в четвъртък, на 40-тия ден след Великден. Нарича се Спасов ден, защото с възкресението на Христос завършва и актът на Човешкото спасение. Според народното поверие, на този ден се прибират душите на покойници, които са на свобода от Велики четвъртък. Затова в съботата, след празника, се отбелязва Черешова задушница.

   Двама наши съграждани-именници, отправиха поздрави към всички именници:

Спас Лазаров

Спас Лазаров-35г., мебелист във фирма „САТО- Александър Керин”

Нека да ни е честит този голям християнски празник, който дарява хората с радост и вълнение. Пожелавам на всички, носещи благословеното име, много здраве, щастие, късмет и най-вече успех в живота и бизнеса! Честит празник, именници!

Спас Пашов

Спас Пашов-35г., таксиметров шофьор

Винаги съм уважавал името си и всичко, което е свързано с него. Историята на празника Спасов ден, е че след възкръсването си Иисус остава на земята да проповядва религията си и да беседва със своите Апостоли. На 40-тия ден той се възнася в небесата, като оттам помага на хората.

Това е денят на автомобилистите, строителните работници и хотелиерите.

Честит празник на всички именници!

   Екипът на Градвелин поздравява Спас Лазаров и Спас Пашов и им пожелава много успехи. Поздравяваме също така всички други именници и всички, които празнуват днес заедно с тях!

Коментари

да са живи и здрави всички именници,но най - много на моят баща Спас Пашов - 35 години,таксиметров шофьoр.обичам си го и то много.

#5 mimi pashova в Неделя, 07 юни 2009 17:22

Честито и на мен.. на патерици, хаха!

#4 Spas в Петък, 29 май 2009 08:27

Честит празник на всички именници !Пожелавам им много здраве ,щастие и късмет !

#3 орхидея в Петък, 29 май 2009 07:51

Честит празник на всички именници!Дано да си искарате добре на празника!

#2 лилия в Четвъртък, 28 май 2009 22:48

Честит празник на всички именници ! Да са живи и здрави !

#1 Rdlk в Четвъртък, 28 май 2009 21:28

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени