Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

60 години ПГГС „Христо Ботев”

01 юни 2009, Понеделник | 10:07

Достойно отбелязване на юбилея

60 години Техникум по горско стопанство "Христо Ботев" Велинград   На 30-ти май ПГГС „Христо Ботев”, Велинград. отбеляза 60 години от създаването си.За един човешки живот това е съзряване, а по думите на г-н Стефан Шулев - директор на гимназията, „ПГГС „Христо Ботев” изминава дълъг път на изграждане и утвърждаване като специализирано учебно заведение с ценни традиции в подготовката на кадри за горското стопанство.

   За шейсетгодишнината на любимото училище, във Велинград пристигнаха бивши ученици от цялата страна, представители на горски гимназии от различни градове, председателят на ДАГ - Стефан Юруков, гл. секретар на ДАГ - Валентина Маринова , доц. Илиан Палигоров и доц.д-р Милко Милев от Лесотехническия Университет, проф.д-р Христо Цанов-зам.директор на Института за гората.

   Професионалната гимназия по горско стопанство ги посрещна обновена и много красива и зелена.. Алеи, оградени с камъчета, кътчета за отдих, зелен дендрариум, открит кабинет сред зеленината, беседка, много цветя в дървени сандъчета….сякаш горски замък в приказна градина. За гостите имаше и изненада - Стефан Юруков откри новата диорама (малко кътче с препарирани горски обитатели) на третия етаж, направена с помощта на Г. Русев и много ученици.

   Сякаш като знамение "да върви по вода", следобяд, когато под тържественото духово изпълнение на българския химн се развя български трибагреник, заваля силен дъжд. Нашите прекрасни мажоретки с червени чадърчета се затичаха към автобуса, който ги откара до центъра на Велинград. За съжаление предвиденото шествие до читалище "Отец Паисий", където се проведе юбилейният концерт, не можа да се състои. Това не помрачи настроението на празнуващите. Дъждът се изсипа като благословия да им върви като по вода до следващия юбилей. А чистото небе ги поздрави с приказна дъга над Велинград.

60 години ПГГС "Христо Ботев" Велинград   Хубавите изживявания не свършиха до тук. Един прекрасен юбилеен концерт бе изнесен от 18 ч. в ОНЧ "Отец Паисий", един концерт, изпълнен с прочуствените изпълнения на група "Караоке", клуб "Импулс" както и фолклорни изпълнения на състав "Чепино". Хубави думи, топли пожелания, поздравителни адреси, много подаръци. Поетичен рецитал изнесоха ученици от гимназията.

   Двоен празник бе 30 май за директора г-н Шулев, който на същия ден беше рожденик. С голяма радост и признателност той прие подаръците за гимназията: лаптоп и камера от Общинска Администрация Велниград; специална награда за цялостен принос в лесовъдната практика - джобен компютър с GPS от фирма Булпрофор; плакет от Професионална гимназия "Цар Иван Асен ІІ" Хасково; видеокамера, връчена от г-н Мустава Джамбаз и разбира се огромни кошници с цветя и букети. Тържествената вечер завърши с едно послание - "Да разнесем радостта от празника по цялата земя". А "Многая лета" изправи на крака цялата зала.

   Вижте снимки от този ден: 60 години ПГГС "Христо Ботев" - Велинград, а акценти от деня на техния празник проследете тук:

 

Коментари

Честито!

#4 mimi pashova в Вторник, 18 август 2009 13:50

Браво!

#3 mimi pashova в Вторник, 18 август 2009 13:49

Страхотно училище.Бях на тържеството и съм удивена как е обновен парка!!!Браво!

#2 Raia в Четвъртък, 04 юни 2009 23:50

Честита годишнина!

#1 Spas в Понеделник, 01 юни 2009 23:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени