Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

В памет на Ботев

02 юни 2009, Вторник | 21:09

Тържествен концерт в ОНЧ "Васил Левски"

ОУ Христо Ботев Велинград тържество празник на патрона   Тържествено и достойно отбеляза своя патронен празник ОУ "Христо Ботев - Велинград, на 1 юни в 18 ч. в ОНЧ "Васил Левски". Всички присъстващи в залата станаха част от невероятната атмосфера, създадена от богатата програма. Гости на тържеството бяха Иван Лебанов, Валентина Цветанова, Ангел Даскалов, Исмет Бабучи, Таня Голомехова, Антон Стоянов - районен прокурор, Детелин Димов от Райфайзенбанк, Юлияна Ковачева, учители и пенсионери.

   Тържествената вечер започна с изнасяне на знамето на училището, прочуствени слова за Ботев от директорката на ОУ "Христо Ботев" Марияна Байлова под съпровода на "Тих бял Дунав". Много от талантливите ученици от училището, получили призови места в спорта и учението бяха наградени от директорката, а Юлияна Ковачева, директор на ОДК, връчи специални награди за златните момичета от плувната школа.

   Като по традиция отново на сцената се появиха познатите на всички певчески и танцови състави и групи. За любителите на театралното изкуство бяха изпълнени две сценки от театралната трупа към ОДК с ръководител Иванка Дебелушина.

   Краят на този тържествен концерт беше една неостаряваща песен на Веселин Маринов - "Аз знам, Българио" - събра всички участници в тържеството за последен поклон към публиката.

   Вижте снимки: ОУ Христо Ботев Велинград - патронен празник, а акценти от програмата и награждаването проследете тук:

   Редовният сътрудник на Градвелин - Величка Лазарова се срещна с директорката на училището и няколко ученика от ОУ "Христо Ботев", които споделиха свои мнения за любимото училище:

Николай Гушевилов

Николай Гушевилов, 6-в клас (дошъл от чужбина в България)

За първи път тази година съм в това училище. Опознах много по-добре българската история. Харесва ми да уча тук.

Цецо

Цецо, 5-Б клас

Тук се научих да чета и пиша, да смятам и решавам сложни задачи. Най-добрите си приятели срещнах тук.

Басма Харира

Басма Харира, 7-в клас

Училището, в което се уча се казва Христо Ботев и аз се гордея с това. Ботев е навсякъде около нас. За него се пеят песни, пищат се стихове. Много други училища, читалища носят неговото име.

Лилия Лазарова

Лилия Лазарова, 6-в клас

Гордея се, че съм българка и уча в това училище, носещо името на българския поет и революционер Христо Ботев. Започвайки от цветни ленти и картинки, преминавайки през прости ченгелчета и чертички, с които написах буквите и най-хубавата дума "мама", за да стигна до сложни думи и наименования, аз успях да усвоя необходимите знания, за да поставя основата на своето обучение. Тук, под наблюдението и помощта на своите преподаватели до сега успях да получа познания по история, география, немски, английски, български и литература. Тук са моите приятели и любими преподаватели.

Любомира Филипова и Иваннка Бозаджиева

Любомира Филипова и Иванка Бозаджиева, 6-в

Двете ученички споделиха своето удоволствие, че учат в училище "Христо Ботев", където са открили своите най-добри приятели и са получили много знания от преподавателите.

Ани Стефанова Борисова

Ани Стефанова Борисова, 8 клас

Ученичка съм от ОУ "Христо Ботев", най-старото училище в Чепинското корито, училище, което е 186 години е огнище на знания и родолюбие. Ние, амбициозните му възпитаници, имаме многобройни успехи в учението, спорта и изкуството. Заемаме призови места в състезания по баскетбол, волейбол и футбол, а също в олимпиани по история, биология, български.
Тази година завършвам осми клас и ми предстои една голяма промяна - ще продължа да уча на ново място, ще намеря нови приятели, но се надявам и там да открия същото желание за много знания, същата обич към родния край, съмишленици, които ценят красивото и доброто.

Марияна Байлова

Марияна Байлова, директор на училището

Ние, българите, имаме своя 2 юни - може би най-тържествения и най-достойният ден в националната историческа памет. На този ден Врачанския балкан става българската Голгота. На този ден, по един блестящ начин, се сбъдва пророчеството и мечтанието на великия поет и революционер: "Пътят е страшен, но славен, аз може млад да загина, но стига ми тая награда да каже нявага народът - умря сиромах за правда, за правда и свобода".
Пожелавам на всички колеги да носят непрекъснато в себе си Ботевската гордост и оптимизъм, защото сме съвременните будители и защото стотиците порастнали и успели в знанието деца са най-голямата награда, а малките Ботевски потомци да продължават със знание, жар и много сили, за да превърнат мечтите си в дела!

 

Коментари

:y

#5 в Събота, 19 февруари 2011 20:30

Iri i Iveto the best

#4 Ste в Неделя, 07 юни 2009 00:00

Наистина е много хубаво ,че децата се чувстват българи,гордеят се с това , знаят за делото на ботев и това ги прави истински българи!

#3 орхидея в Петък, 05 юни 2009 08:25

Честито първо на всички наградени. Добро шоу са спретнали от Ботев. И поклон пред паметта на героите!

#2 Spas в Сряда, 03 юни 2009 15:07

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

#1 Toni в Вторник, 02 юни 2009 22:18

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени