Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Да си спомним за Гяуров

03 юни 2009, Сряда | 19:17

„Паметта на филмовите ленти”

Бюст Николай Гяуров   На 2-ри юни, в 17.30 ч. в художествената Галерия се събраха граждани от Велинград, за да почетат 5 години от смъртта на световния оперен певец и наш обичан съгражданин - Николай Гяуров. След краткото встъпително слово на Снежана Велева - директор на Исторически музей - Велинград и прочит на стихотворение, посветено на Николай Гяуров от поета Ангел Пачалов, за всички присъстващи бе прожектиран филм за „краля на басите”. Това бе осъществено със съдействието и помощта на Георги Златинов - виден общественик от Велинград и близък приятел на Гяуров и г-жа Емилия Дечева - програмен директор на предаването „Паметта на филмовите ленти”.

Снимки от събитието:
Почитане на смъртта на Николай Гяуров Почитане на смъртта на Николай Гяуров

 

Коментари

Така е, като гледам анкетата на първа страница той е най-известната личност от Велинград. Обаче тук малко коментари.

#3 Spas в Неделя, 07 юни 2009 14:53

Гяуров заслужава уважение.

#2 Rdlk в Събота, 06 юни 2009 17:51

Велинград трябва да се гордее, че най-прочутият басист е роден и живял тук!

#1 sel в Четвъртък, 04 юни 2009 21:26

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени