Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Третокласници взеха бележниците си

08 юни 2009, Понеделник | 19:20

"Дипломи" получени на историческо място

Третокласници връчване на бележници   На 5 юни предиобяд, учениците от третите класове на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Велинград получиха своите бележници по изненадващ, нетрадиционен и поучителен за тях начин. За тази цел Историческият музей във Велинград разтвори широко вратите си за малчуганите. Празнично облечени с букети в ръце, децата се събраха на центъра, който отново оживя от весел смях и щастлива глъчка.

Учениците бяха придвижени с автобус до Исторически музей Велинград. Стимулирани с безплатен вход и две беседи, учениците бяха разделени на групи и успяха да научат за живота на оперния певец Николай Гяуров. Имаха възможността да видят костюми, снимки, плочи и други неща, свързани с неговите изпълнения. Посетиха постоянната мемориална изложба за Вела Пеева и етнографската изложба, състояща се от носии, дървени орнаменти и предмети. Децата още се запознаха с истинската красота на българската традиция и изписването на Великденските яйца.

Накрая обиколката завърши с раздаване на бележниците и поощрителни награди за отличен успех, книги и грамоти. Децата направиха много снимки и подариха красиви букети на своите преподавателки, които им пожелаха топло лято, весели игри и да не забравят списъците със задължителните прочитни книги.

Традицията всеки да получава своя бележник в училище беше нарушена, но по този начин децата не само чуха, научиха, но и видяха много.

   Вижте снимки от деня в музея: Връчване на бележници на третокласници.

Величка Лазарова

Коментари

:D mnogo sa gotini

#3 в Понеделник, 22 ноември 2010 15:45

много се гордея със моят клас,и се гордея със самата себе си,и се радвам че вече съм четвъртокласничка,дори не мога да повярвам,желая успех на всички!

#2 mimi pashova в Неделя, 19 юли 2009 16:20

Желая на малките ученици весели ваканционни дни!

#1 Стефка в Вторник, 09 юни 2009 18:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени