Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Риболовният сезон е открит

08 юни 2009, Понеделник | 19:44

Наслука!

Рибари на Цигов Чарк   На 6 юни в местността "Цигов Чарк" бе откриването на риболовния сезон, чакан тъй дълго от заклети рибати и начинаещи риболовци. Удоволствие, хоби, развлечение, почивка и нещо повече получиха граждани и гости на Велинград, които се забавляваха в края на седмицата на Цигов Чарк, който се оказа подходящо място за тях и се превърна в истинска атракция.

   Около язовира бяха опънати много палатки, а във водата плуваха лодки. Многото строежи не успяха да нарушат спокойствието и удоволствието на истинските рибари, които намерили приятно местенце, хвърляха въдиците си на воля.

   Всички наоколо придаваше очарование и спокойствие. Красивата природа около язовира, зелените ливади с нацъфтяли билки и цветя, тихия полъх на вятъра, танцуването на водата и къпането на слънчевите лъжи в нея - всичко това доставяще наслада и удоволствие. И докато едни хвърляха въдици и вадеха костури и каракуди, други хващаха тен по парещите слънчеви лъчи и шпореха водите с моторни лодки, нарушавайки тишината и плашейки рибата. Имаше и такива, които се забалвяваха в приятна компания в някое заведение и се любуваха на красивата природна картина.

Димитър Гаджев   Ето какво сподели велиградчанинът Димитър Гаджев, на 24 години, студент в Сливен:

"За мен риболовът е хоби, развлечение и почивка. По този начин си запълвам свободното време и се отдавам на приятното за мен забавление. Правя чудеса, когато замахвам и хвърлям въдицата, а всеки път на куката се хваща риба."

   Предизбоният ден се нарича още ден за размисъл, а къде човек би могъл да намери по-голямо спокойствие освен сред природата на риба!

   Наслука на всички, които обичат риболова и природата!

Величка Лазарова

Коментари

Баща ми беше запален рибар и знам какво преживяване бе за него откриването на сезона. А времето, с въдица в ръка, в очакване да се хване риба , минава много бързо.На слука на всички рибари!

#3 sel в Сряда, 10 юни 2009 15:00

Ами какво да кажа освен Наслука! Аз не съм рибар, не мога да разбера как може да се стои с часове без нищо да хванеш и да направиш. Може би не съм такъв по природа.

#2 Spas в Вторник, 09 юни 2009 19:09

Наслука на всички рибари!

#1 Стефка в Вторник, 09 юни 2009 17:59

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени