Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новини от Община Велинград

11 юни 2009, Четвъртък | 18:54

Социално обвързани събития

Община Велинград   Защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания ”Велина” ще отвори врати във Велинград, съобщи Община Велинград. Областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев предостави на Общината масивна двуетажна сграда, допълни PR на Община Велинград Росица Пашова. От пресцентъра още съобщиха за отпуснати пари от Министерството на регионалното развитие. Прочетете детайли по-долу!

Защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания ”Велина”.

Защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания”Велина”, финансирано по програма ФАР на стойност над 155 000 лв. ще отвори врати във Велинград. Откриването ще бъде на 17 юни от 11.00 ч. и се очаква да пристигне социалният министър Емилия Масларова. В отремонтираната и оборудвана от общината сграда са предвидени 4 спални помещения за 9 души и стая за спешен прием на нуждаещи се. За обитателите в защитеното жилище ще се грижат социален асистент, социален работник, трудотерапевт и медицинска сестра. За управител е назначен след конкурс Стоян Дулев. Проектът се изпълнява от Община Велинград в партньорство с Националния център за социална рехабилитация и има за цел да предоставя и развива подходящи услуги за лица с физически увреждания. Изготвена е дневна програма, която включва трудова дейност, сръчност и умение, културни дейности, екскурзии и отдих, развитие на творческите способности/рисуване, музика, цветарство/, разходка и спорт. Ще бъдат организирани ателиета за придобиване на трудови умения, като шивачество, дърворезба, готварство и т.н. Те са насочени към изграждане на умения за преодоляване на трудности, за интегриране в обществото на хората, които поради физически увреждания са изключени от социалния живот и са в рискова зависимост от институционален тип грижи.

Държавата предостави имот на Община Велинград

Областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев издаде заповед № 235/15.05.2009 г., с която предоставя на Община Велинград масивна двуетажна административна сграда на площад ”Македония” в кв.Чепино. Имотът от държавен преминава в публична общинска собственост, със застроена площ от 166 кв.м. Състои се от два етажа с по 3 стаи на всеки етаж и антрета. Масивната сграда вече е вписана в съдебния регистър и кметът на Велинград Иван Лебанов е утвърдил акт №72 за публична общинска собственост. Намеренията на общината е да се използва за административни нужди, за каквито държавата го предоставя.

Община Велинград получи средства с цел благоустройство

На 10 юни сутринта кметът на община Велинград Иван Лебанов замина за София на среща с министър Асен Гагаузов. Около 11.30 часа двамата са подписали протокол, в резултат на което Министерството на регионалното развитие отпуска на общината 500 хиляди лева. Средствата ще бъдат използвани, за да бъде продължено асфалтирането на улиците, както и цялостното благоустройство на община Велинград.

Коментари

Долу ДПС!!!

#2 PI4 в Понеделник, 15 юни 2009 11:55

Kak nazna4ixa Stoian Dylev za ypravitel na doma Velina!Koga se provede konkyrs?Ima6e li drygi kandidati?Okaza se ,4e gospodin Dylev razbira i ot sotsialni deinosti!XA-XA-XA!Gospod da pazi starite xora!Yspex na tazi initsiativa!

#1 Abrikort в Събота, 13 юни 2009 14:59

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени