Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работна среща по ОПАК

13 юни 2009, Събота | 17:31

Обсъждания за проблемите на НПО във Велинград

Среща НПО   "Укрепване на институционния капацитет на ЦИР за работа с държавната администрация и изграждане на мрежа от НПО (неправителствени организации) в областта на икономическата политика" е името на проекта, който на 11 юни от 11 ч. в Художествена Галерия Велинград събра на работна среща експерти от ЦИР (Център за икономическо развитие).

   Мария Прохаска, директор на ЦИР, Бленика Джелепова - старши експерт и Анелия Дамянова - старши експерт, бяха представителите от центъра които дойдоха за да се срещнат с представители на местни Велинградски неправителствени организации и Държавна и Общинска администрация. На срещата, за съжаление, присъстваше само една неправителствена организация - Агенция за регионално развитие, представена с директора й Живко Милушев. На срещата още присъстваха местни медии и представител на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Велинград, както и представител на община Велинград - Ваня Станева.

   Проектът, финансиран от Европейския Социален Фонд по Оперативна Програма "Административе капацитет" бе представен от Бленика Джелепова, след което малко по-обширно прадставяне на дейността на ЦИР направи Мария Прохаска. За сътрудничеството между неправителствените организации, затрудненията и проблемите им разказа доктора по икономика Анелия Дамянова. В дискусия на тема "Разширяване на сътрудничеството между НПО, работещи в областта на икономическите анализи и политики и създаване на мрежа от НПО по проблемите на икономическата политика с цел повишаване ефективността от дейността им и изграждане на партньорство с държавната и местната администрация" се включиха всички участници в работната среща както и местните медии. София Ключкова от инициативния комитет "Да поработим заедно за Велинград" както винаги бе много обективна.

   Вижте акценти от работната среща:

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени