Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Защитено жилище "Велина"

18 юни 2009, Четвъртък | 16:59

Уют за възрастни хора с физически увреждания

Защитено жилище "Велина" Велинград   На 17 юни сутринта един малък уютен дом даде подслон на възрастни хора с физически увреждания от Велинград с цел повишаване на тяхното благосъстояние. Проектът "Защитено жилище за възрастни хора с физическо увреждане "Велина" бе осъществен от Община Велинград в партньорство с Национален център за социална рехабилитация.

   На трогателното откриване присъстваха много гости, между които бе и председателя на народното събрание Георги Пирински, който също поздрави велинградчани за придобивката след словото на кмета Лебанов. Лентата бе прерязана от Лебанов, който също плична менче с вода за късмет. След церемонията на откриването всички присъстващи влезнаха да разгледат дома, като на входа по стар български обичай откъсваха по късче топла пита, поръсена с чубрица.

    На девет лица с физически увреждания (мъже и жени) са предоставени няколко стаи, фоайе и санитарни помещения. Тези лица са с доказана необходимост от конкретната услуга въз основа на подадена молба от всяко лице към директора на дирекция "Социално подпомагане". На всеки е направена индивидуална оцента на потребностите. В дневната програма на хората, ползващи услугата "защитено жилище" са включени следните дейности: екскурзии и отдих, развитие на творческите способности (рисуване, музика, цветарство, дърворезба, готварство), разходка и спорт.

    За доброто здраве на възрастните хора ще има общопрактикуващ лекар и медицинска сестра. Живеещите в защитеното жилище сами ще организират свободното време - контакти със семейството, приятели, познати, участие в културни, спортни и други дейности, участие в живота на града.

   Вижте още снимки от откриването: Защитено жилище "Велина" откриване, а видео от събитието проследете тук:

Коментари

Sotsialnite deinosti nabirat ve4e to4ki i vav na6iat grad!Da se pomisli za po podxodia6t ypravitel!Nasadeniat sega moge da razbira ot avtotransport , no ne i ot sotsialni deinosti!Spokoini i xybavi dni na tezi stari xoritsa!

#2 Abrikort в Четвъртък, 18 юни 2009 21:47

Браво, трябва да се мисли и за такива хора.

#1 Spas в Четвъртък, 18 юни 2009 21:02

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени