Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Легендите във Велинградско

23 юни 2009, Вторник | 19:01

Интересни презентации на деветокласници от ПГИТ „Алеко Константинов”

ББТВ ДНСК   Вече няколко месеца ученици от девети „Б” клас- първата паралелка „Екскурзоводство” работят по проект”Опознавам и представям моя роден край”. Вчера, 22-ри юни, от 13.30 ч., те представиха първата част от проекта – „Легендите във Велинградския регион”. Учениците с класен ръководител Ели Гергова и Фани Спасова- преподавател по история и ръководител на проекта, са обособени в работни екипи и всеки екип сам е разработил своята тема. Това беше първата тяхна изява и всички присъстващи с голям интерес се запознаха с четирите презентации :

   * Легенди от древността на Велинград;

   * Легенди през Средновековието- разказани бяха легенди за Деспот Слав, Цепина;

   * Легенди през Османското иго-Легенди за Тужа, за падането на Каменица, за момини скали, за Радин вир;

   * Легенди и местен фолклор-легенди за Момков вир, за милеви скали и т.н.

   След презентациите учениците бяха поздравени от г-жа Спасова, която разказа малко повече за целите и перспективите на този проект, който днес направи своя успешен старт.

Вижте част от презентацията:

Get Adobe Flash player

Коментари

Поздравления за г-жа Спасова и г-жа Гергова, както и за всички ученици! Дано да успеят да си проправят път в туристически бизнес във Велинград и региона и да преоткрият за себе си и за външните посетители историята и красотата на Чепинския край.

#3 kalispera в Вторник, 23 юни 2009 23:39

Много хубава специалност. Браво на ПГИТ!

#2 Spas в Вторник, 23 юни 2009 22:45

Mnogo dobre Fani!

#1 Abrikort в Вторник, 23 юни 2009 22:25

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени