Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Филм за онкоболните

23 юни 2009, Вторник | 19:07

Теодора Захариева гостува във Велинград с филм за проблемите, свързани с лечението на онкоболните в България

Община Велинград   На 30.06.2009г. от 19.00 часа в читалище „Отец Паисий“ ще бъде прожектиран филмът на режисьора Юрий Жиров „Теодора – изкушението да си жив“. Филмът е посветен на Теодора Захариева, жената, която спечели нелеката битка с коварната болест-рак. На 18 май 2005-а Захариева започва гладна стачка пред Министерството на здравеопазването, несъгласна с факта, че здравното министерство не осигурява необходимите лекарства на онкоболните пациенти у нас.

   Тя се сблъсква със страшната болест преди повече десет години, но благодарение на силния дух и желание за живот побеждава коварната болест. В момента е председател на Център за защита правата в здравеопазването, чиято мисия е да съдейства на болни пациенти да си отстояват правата пред съответните отговорни институции.

Община Велинград отправя покана към жителите на града на прожекцията на филма, на която ще присъства и самата героиня Теодора Захариева.

Коментари

Възищавам се на хора като Теодора Захариева, които благодарение на невероятно силния си дух и воля, успяват да се преборят с безнадеждни болести! Това е доказателство, че духът е по-силен от плътта. Браво!!!!! Вярвам, че филмът ще бъде изключително интересен и полезен за всички хора и ще ги накара да се замислят за ценности и явления, по-различни от злободневното ни ежедневие.

#2 kalispera в Вторник, 23 юни 2009 23:36

Това ще е интересно. Ще отида да го гледам.

#1 Spas в Вторник, 23 юни 2009 22:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени