Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Уникален кабинет в ПГГС

24 юни 2009, Сряда | 18:56

ПГГС "Христо Ботев" вече с нов кабинет на открито в парка

Откриване на открит кабинет   Стана традиция на ПГГС "Христо Ботев"-Велинград да им "върви по вода" на всички значими за тях празници. На 60 годишния им юбилей ги благослови пролетен дъжд, а днес, 24 юни - Еньовден, не само силата на билките им даде своята подкрепа в откриването на открития кабинет. Отново заваля дъжд, който никой не прие като пречка, а като благословия.

   Откритият кабинет е уникален по рода си, защото всъщност представлява една беседка, направена изцяло от дърво и изцяло с труда на ученици от училището под ръководството на инж. Русев. Същинската церемония по откриването, заради дъжда, се проведе във фоайето на горската гимназия. Между всички присъстващи директорът г-н Шулев отличи инж. Драганов, представител на Учебно опитно горско стопанство "Юндола". Учебното стопанство за 40 и повече години е помагало по всякакъв начин на местната гимназия, а материалът за беседката за открития кабинет е предоставен от него.

   След встъпителното слово на директора на гимназията, бе извършено символично освещаване на открития кабинет от отец Александър. Всеки изпита неописуемо вълнение, когато отецът мина да ги благослови, да пръсне вода във всички краища на залата, красиво, осветена от запалените свешички в ръцете на ученици и учители. И в малко шеговит тон, понеже "горски от дъжд не се бои", с чадъри и без чадъри всички притичаха до истинския виновник за това емоционално тържество - "откритият" кабинет.

   Лентата бе прерязана от г-н Драганов, а отец Александър плисна вода от менчето за здраве, кабинетът беше открит. Дъждът тропаше по чадърите, лееха се по вода дъжд, усмивки и настроение... И още настроение на един прекрасен коктейл. Коктейл, превърнат в изложение на майсторството на учителките от горската гимназия. Те показаха, че могат не само да възпитават и раздават знания, но и да приготвят вкусни ястия. Осветената питка, топлите баници, различните сладкиши, непринуденият смях и веселие около подредената маса, бяха един хубав завършек на този празник.

   Вижте снимки от откриването: Открит кабинет ПГГС, а видео от събитието тук:

Get Adobe Flash player

 

Коментари

evala bat stef4o

#5 BATKO TI в Неделя, 28 юни 2009 11:43

Поздравления за кабинета!

#4 Petar в Петък, 26 юни 2009 15:09

Успех и да им винаги да им върви по вода!

#3 Spas в Четвъртък, 25 юни 2009 17:58

Хубава новина! Поздравление за усилията на всички, които са осъществили изграждането на открития кабинет. Подобни градивни и позитивни новини, особено когато касаят пряко младите хора в България, много много ме радват и ми дават надежда, че за в бъдеще може и да има свестни българи!

#2 kalispera в Сряда, 24 юни 2009 23:38

Браво !

#1 Rdlk в Сряда, 24 юни 2009 19:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени