Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград без вредни насекоми

03 юли 2009, Петък | 08:36

ВЕЛИНГРАД БЕЗ КОМАРИ, КЪРЛЕЖИ И КРЪГЛОМИНИРАЩ КЕСТЕНОВ МОЛЕЦ

Дезинсекция   В продължение на два дни /01 – 02.07.2009г./ на територията на гр. Велинград се извърши дезинсекция срещу възрастната форма на комари /Имаго/, кръгломиниращ кестенов молец и дезакаризация срещу кърлежи. Третирани са площи по списък, определен от Дирекция Екология на Община Велинград, в присъствието на специалист от общинската администрация. Дезинсекцията срещу комари се извърши с биоцид Цитрол 10/4 УЛВ на биотопи по поречията на реките Еленка, Власа, Луковица и Чепинска, както и на терени с ниска и висока растителност по булеварди и паркове.

   Дезинсекцията срещу кърлежи се проведе с биоцит Бандит 10 ЕВ. Обработени са всички паркове, общински тревни площи в централната градска част и кварталите: Каменица, Лъджене, Чепино, Анезица, Асфалтова база и кв.Воденицата в село Драгиново.

Дезинсекция Велинград парк   Парковите насаждения от Див Конски кестен са третирани срещу кръгломиниращ кестенов молец с биоцид Димилин.

   Тези обработки се извършиха от лицензираната фирма „Д.Д.Д.-1” ООД гр. Пловдив със специализирана техника за студен и топъл аерозол. Използваните препарати са одобрени от МЗ, гарантират безопасността на хората и опазването на околната среда. Целта на тези мероприятия е снижаване числеността на вредните насекоми до степен безопасна за здравето на човека.

   НЕКА НАШАТА И ВАШАТА БИТОВА И РАБОТНА СРЕДА, БЪДАТ ЕДНО ПО-УЮТНО МЯСТО ЗА ЖИВОТ И ОТДИХ, пожелаха от фирмата, извършила дезинсекцията.

Коментари

Хубаво е това, което се прави!

#2 Стефка в Петък, 03 юли 2009 19:58

Това прилича на военна постановка, като кадър от някакъв военен филм, хаха! Не случайно се казва "борба" с вредителите. Шегата настрана, хубаво е, че Общината провежда такива мероприятия.

#1 Spas в Петък, 03 юли 2009 10:15

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени