Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград - Спа столица на Балканите

09 юли 2009, Четвъртък | 22:11

Велниград официално вече е спа столицата на Балканите

Велинград Спа Столица velingrad spa capital   Изключително вълнуващ за всички граждани и гости на Велинград бе 7 юли, когато градът ни официално получи приза Велинград - СПА столица на Балканите. Миналата година, на 17 декември, в Сараево му бе дадено това признание. На 7 юли сред еуфория от дъжд и музика, на сцена, специално изградена за церемонията, кметът Лебанов символично получи приза от Гасан Аиди, председател на IH&RA (Международна асоциация на хотелиерите и ресторантьорите).

Официалните гости на събитието

Сред официалните гости бяха представители на IH&RA, представители на БХРА (Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация), Анелия Крушкова - председател на Държавната агенция по туризъм, Благой Рагин - председател на БХРА, Златко Златанов - председател на Сдружението на хотелиериете и ресторантьорите във Велинград, Георги Пирински, проф. Цветан Томчев - председател на Българската туристическа камара, Стефан Шарлопов - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, Витан Иванов - председател на съвета по туризма в София, и гости от Египет, Оман и Йордания, Сърбия, Черна Гора, Косово, Хърватска, Македония и др.

Награди, звания и титли

На тържествената церемония бяха връчени много награди на хора, подпомогнали развитието на Велинград като туристическа и спа столица и допринесли за развитието му. Разбира се, най-специално и голямо бе присъствието на др. Гасан Аиди, който същия ден получи званието почетен гражданин на Велинград. То му бе връчено от Мустафа Джамбаз на специална Общинска сесия, която се проведе в голямата зала на Общината. Кратка, но хубава програма, бе изнесена от вокалния състав "Звънче" и танцови двойки от Импулс. Започнал като приказка от залата на Общината, тържественият ден продължи с шествие и изпълнение на духови оркестри и мажоретни състави, предтсавяне на официалните гости, връчване на награди и грамоти от кмета. Златко Златанов връчи наградата "Златният ключ на хотелите Велинград" на Благой Рагин.

Шоу програма

Известната на всички Велинградчани Мичона изпя нейна авторска песен за Велинград като начало на шоу-програмата. Задължителен беше и химнът на града, а за първи път на Велинградска сцена "тримата тенори" в БГ вариант извисиха гласове. Кирил Илиев, Петър Петканов и Веселин Вачев - магнетични, завладяващи, сякаш се надпреварваха с гръмотевичните звуци и покориха с таланта си многобройната публика. Настроението на площада ескалира от последвалите изпълнения на Стоян и Елица. Барабанната им техника на фона на светлини и пируети предизвика бурни възгласи. Дъждовният воден ден сякаш се вля в тяхната неотразима песен "Вода". Разноцветни зари в небето доукрасиха нощната приказка. За най-издържливите зрители в този дъждовен ден танцуваха самобитните пловдивски таланти от фолклорния ансамбъл "Елика". Тази млада, жизнена формация, с разнообразната си програма сложи край на този паметен за Велинград ден.

   Вижте снимки: Велинград СПА столица на Балканите. а видео проследете тук:

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

 

Коментари

#9 zazag в Четвъртък, 17 май 2012 15:45

dele nie kydeto behme nai mn hora nai se 4uvahme kogato vikahme

#8 RBD в Събота, 20 февруари 2010 11:22

dele super za klip4eto

#7 ahaa в Сряда, 17 февруари 2010 17:52

super!!!!Mn qko samo4e drugite majoretki osobeno onezi s sinite rokli kostumite im sa tolko grozni!! :d mn qko

#6 iva в Петък, 06 ноември 2009 16:25

Прилича ми по-скоро на ЗАСПА столица на...:-

#5 ivo в Събота, 25 юли 2009 20:18

ee hybyy spa stolica 0k! amaa neka ni vidat p1ti6tata pove4eto sa s dupki amaa nalii SPA stolica :DD..

#4 swimmyyy в Понеделник, 13 юли 2009 09:39

Ец, ец! И сега какво, някой като ни пита от къде сте и ще казваме - От СПА Столицата на Балканите ! Честито да ни е !

#3 Rdlk в Петък, 10 юли 2009 12:10

Наистина да ни е честито! Можем да се гордеем с това.

#2 Мариета в Петък, 10 юли 2009 12:04

А ми да ни е честито! Браво! Велинград получи някаква значима титла! Когато пеят химна на Велинград отзад на екрана кадрите, които се пускат от къде са? Защото не ми прилича на Велинград.

#1 Spas в Петък, 10 юли 2009 11:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени