Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

30 години ДЮАНПТ "Здравче-венче"

07 юни 2019, Петък | 09:55 | прессъобщение

Здравче-венче отпразнуваха своя 30 годишен юбилей

Вече 30 години Представителният детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-венче”, запалва любовта в сърцата на велинградските деца към българският фолклор.

Над 1000 са танцьорите, певци и музиканти, които са преминали през неговата школа, а голяма част от тях вече са професионалисти, завършили образованието си в Широка лъка и Котел и хореографските училища.

Ансамбълът разнася славата на Велинград навсякъде по света и се радва на обичта на публиката. От 2014-та година е представителен, а само преди две години в Слънчев бряг стана и Световен шампион по фолклор.

 

 

С прекрасен и запомнящ се концерт в читалище „Васил Левски“ ансамбъл „Здравче-венче“ отбеляза своя юбилей пред много гости и любители на българският фолклор.


В словото си кмета на община Велинград д-р Костадин Коев каза:

Изключително съм щастлив да поздравя Представителния детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-венче”, който днес чества своя 30 годишен юбилей. Стотици деца са израснали с музиката и танците на „Здравче-венче”, а ансамбълът разнася славата на Велинград по света. Скъпи танцьори, певци и музиканти, бъдете живи и здрави! Пазете в сърцата си българските корени и традиции, нашите прекрасни песни и танци и ги предавайте с любов на децата и внуците си! Честит юбилей!“

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени