Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

4-ти ден Велинградски празници на културата

09 юли 2011, Събота | 22:36 | празник

Четвърти празничен ден

Базар на занаятите във ВелинградБогат и разнообразен бе четвъртият ден от Велинградските културни празници. Слънчев и оживен, Велинград имаше още един повод за радост- гост на града ни бе Съветникът по правата на пътниците на еврокомисаря по транспорта и вицепрезидент на ЕК Сийм Калас и председател на борда на директорите на Европейския център за политики Меглена Кунева. Тя пристигна в града ни малко след откриването на Традиционния базар на занаятите, който в продължение на 6 дни 21 майстори занаятчии ще предлагат своите произведения на красиво подредени масички. Любезно посрещната от кмета Лебанов, г-жа Кунева прояви интерес към развитието на града ни, неговите забележителности, нивото на заетостта. Заедно с кмета посетиха гостуващата изложба на Съюза на слепите-Пловдив, съвместно с ТСО на слепите във Велинград, посветена на 90 години от основаването на Съюза на слепите в България.

Откриване на Първия фестивал на музикалния филмОт 19.00 часа двамата взеха участие в откриването на Първия фестивал  на музикалния филм „Николай Гяуров“, организиран от Община Велинград, Международна Фондация за българско наследство „Професор Петър Детев“ и Исторически музей-Велинград. Преди началото на церемонията по откриване на Фестивала г-жа Меглена Кунева, г-н Иван Лебанов, г-жа Ралица Базайтова от Отдел „Творческо поколение“ на Дирекция „Изкуство“ към Министерство на културата и г-жа Снежана Велева – Директор на Исторически музей-Велинград подложиха цветя на паметника на Николай Гяуров.

„Велинград е дал на България много талантливи хора, с които днес се гордеем. Радвам се, че днес в памет на една от тези именити личности - Николай Гяуров ще открием и Първия фестивал  на музикалния филм, именуван на него.“

– отбеляза в приветствието си кметът Иван Лебанов. Г-жа Базайтова от Министерство на културата прочете поздравителен адрес от името на министъра на културата Вежди Рашидов, а след това г-жа Кунева откри Фестивала. След официалната част на откриването присъстващите се отправиха към Голямата зала на Община Велинград, където имаха възможността да наблюдават  филма „Артистичните превъплъщения на Николай Гяуров“. В програмата са събрани  ценни записи на  Гяуров през годините.

Изложба на фотоси от ВенецияПо същото време в Художествената галерия бе открита изложба на красиви фотоси, направени от Венера Ланджова, съпругът й Кирил Костов и синът й Костадин Ланджов. Венеция , видяна през техните очи , оживя в 56 цветни фотографии. Докато съзерцаваха прекрасните фотомигове, Венера достави истинско удоволствие на гостите с  изпълненията си на флейта.

 

Концерт на Янко НеделчевОт 20.00 часа бе концертът на фолклорния изпълнител Янко Неделчев, преподавател по народно пеене в музикалното училище в Благоевград, който с изпълненията си накара да се завият кръшни хора на площада.

 

 

Вижте част от празничния ден:

Get Adobe Flash player

Коментари

делее и мен ме има :D :L :) :y :)

#2 1281 в Понеделник, 11 юли 2011 14:03

KYHEBA - ni6to 4e e ot Velingrad, ne mislq, 4e e doprinesla ne6to za grada. Nqkoi da e na drugo mnenie ???

#1 AHHA в Понеделник, 11 юли 2011 05:22

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени