Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

45 години музика, красота и творчество

10 октомври 2014, Петък | 16:01 | култура

45 години ДЮВИШ "Звънче"

На 30.09.2014г. децата от ДЮВИШ „Звънче” изнесоха два невероятно вълнуващи концерта в град Рудозем по повод 45 годишния юбилей – творческа дейност на техните ръководители семейство Йорданка и Иван Казалиеви.

Сем. Казалиеви започват да пишат своята музикална приказка преди 45 години. Шест години от нея са в град Рудозем. Те работят и творят неуморно като ръководители на девет състава.

Трудът им е възнаграден с извоюване на много призови награди и отличия,които се помнят с умиление и днес.Златни медали от  VI-ти иVII-ми републикански фестивали на пионерски и средношколски хор за школувано пеене,вокални групи, руска , политическа, фолклорна, естраден състав от деца, фанфарен оркестър.

Публиката в Културния дом на град Рудозем посрещна с топлота и днешните възпитаници на сем. Казалиеви.Хората останаха възхитени от звънките Орфееви гласове на децата.Концертите се откриваха с песента „Земя свещена” по стихове на велинградския поет Иван Коев, музика и аранжимент Иван Казалиев в изпълнение на Иванка Алексиева. Аплодисментите не стихваха и след изпълненията на: Калина Десподска,Венелин Каленов,Михаела Нанова,Ванеса Баева, Николета Сачкова,Ива Папаркова и Христина Влахова.Всички те са носители на много престижни награди от национални и международни конкурси.Най-малките „звънчета” Анжелина Денчева – носител на много награди и участие в НДК и Илияна Малинова, която дебютира на този концерт, очароваха публиката с медените си гласчета и артистично сценично поведение.Концертите завършваха с химна на ДЮВИШ „Звънче”,който също е по музика и арж. на Иван Казалиев.

    След изпълненията на децата,последваха поздравителни адреси от кмета на гр. Рудозем г-н Румен Пехливанов, колеги и приятели на сем. Казалиеви.Топлите думи и поднесени цветя бяха благодарността към техния труд. „Никога няма да се забрави направеното от вас в гр. Рудозем – Вие, сем. Казалиеви сте музика,творчество и красота, пресъздадени от вашите възпитаници тук на тази сцена.” Това бяха част от топлите думи,казани в залата. Поздравителен адрес от името на кмета на гр. Велинград Иван Лебанов към кмета на гр. Рудозем поднесе г-н Бабучи, който съпровождаше групата по време на престоя в гр. Рудозем.Тук е мястото родители и деца да благодарят на Община Велинград за оказаното съдействие да се осъществи този концерт.Сем. Казалиеви се обърнаха към децата с думите: „Благодарим ви от сърце и ви пожелаваме още много творчески успехи по пътя, по който вървите.Достойно пазете името „Звънче”. Бъдете горди с високите си резултати.От сърце благодарим и на родителите,които са неотлъчно от всички наши дейности и прояви.

Нека Бог да ни пази и закриля!

Деца и родители от ДЮВИШ „Звънче” от сърце желаем още дълги години, Вие, сем. Казалиеви, да ни радвате с музика,творчество и красота! Обичаме Ви и Ви благодарим за всеотдайния труд!

 

 

                                                                Деца и родители – ДЮВИШ „Звънче”

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени