Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Честване на 50 години от използването на немските дизелови локомотиви

07 декември 2015, Понеделник | 11:16 | прессъобщение

Честване на 50 години от използването на немските дизелови локомотиви

Община  Велинград и Български Държавни Железници   отбелязаха в  тържествено честване  50-годишнината от използването на немските дизелови  локомотиви   ”ХЕНШЕЛ” у нас.

 Събитието се състоя на 05.12.2015г. от 14.00ч.на ж.п. гара Велинград. Официални гости на събитието бяха инж. Веселин Василев-директор на Железопътна агенция към Министерството на транспорта, инж. Христо Нанков- директор Подвижен железопътен състав в БДЖ и инж. Бисер Минчев- гл. Ревизор и  зам. генерален директор Железопътна инфраструктура. Те пристигнаха с юбилейния влак, който беше посрещнат от кмета на Община Велинград г-н Коев, общински съветници и Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“.

В приветственото си слово към гражданите и гостите на тържеството, градоначалникът отбеляза важността на теснолинейката за града и района през своето близо 70- годишно съществуване. Безпорно тя има  и голям принос  за развитието на туризма. Пътуването с нея се е превърнало  в атракция за много хора, давайки възможност всеки да се запознае с бита и културата на населението в този район, подчерта в своята реч г-н Коев. И не на последно място работници, ученици и пенсионери  разчитат на нея целогодишно. След  думите на кмета, гостите също поздравиха послучай празника и изразиха похвала за организацията на събитието. Отец Антон  изпълни   водосвет  за здраве и просперитет.

Като част от тържеството, юбилейният локомотив направи демонстрация. Гражданите имаха възможност да се качат и да усетят какво е да си начело на локомотива и какво е да „караш влака“! 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени