Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Градвелин и приятели

13 юли 2011, Сряда | 15:51 | празник

Музикално-поетичен рецитал

За почти три години усилена и ентусиазирана работа електронната медия на Велинград – ГрадВелин успя да се наложи не само като най-четения информационен сайт за града ни, но и като медията, която пресъздава най-пълно културния и духовния облик на съвременен Велинград и неговите жители. В новините си сайтът поставя сериозен акцент върху литуратурните, музикалните, артистичните и спортните събития в града ни, а в раздел “Личности представя изявени млади и стари велинградчани със значителни успехи в своята област.

Ние сме единствената медия във Велинград, която заснема и предоставя за свободно гледане видео-материали от повечето представления, концерти и ученически изяви, които се провеждат в града ни.

Ето защо, съвсем естествено се породи идеята за съвместна инициатива “Велинград в стихове и песни” на ГрадВелин и приятели, която стана част от програмата във Велинградските празници на културата тази година.

На 6-ти юли заедно с нашите чаровни музикални приятели - децата от вокална група „Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева, събрахме ценителите на словото и музиката в Художествената галерия. Малките изпълнители показаха, че не само пеят чудесно, но и рецитират чудесно със звънливите си гласчета. Поетичният облик на града, сътворен от стиховете на наши велинградски поети: Пейо Пеев, Иван Коев, Стойна  Стоянова, Боряна Стаева, Мария Табакова, Цветка Спасова, Ангел Горанов, Ангел Пачалов и Петя Норова, бе допълнен с прекрасните музикални изпълнения на вокалната група. По традиция, на своя стол всеки от присъстващите го очакваше малък символичен подарък - цветна снимка – изглед от Велинград и стръкче здравец.

Сред гостите на нашето музикално-поетично тържество бяха заместик кметовете Исмет Бабучи и Диана Кехайова, Росица Пашова - PR на Община Велинград, Невена Шуманова - експерт от отдел "Образование, култура и вероизповедание".

Благодарим на всички наши приятели, които уважиха събитието с присъствието си, които участваха с таланта си в него и които ни подкрепят. Радваме се, че имахме честта да станем част от традиционните летни културни дни във Велинград.

Gradvelin.com

 

 

Get Adobe Flash player

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени