Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

73 години безсмъртие

03 май 2017, Сряда | 23:08 | прессъобщение

73 години безсмъртие на патрона на Велинград Вела Пеева

В 11:00ч.  пред  паметника /под „Кисловодск”/ на Вела Пеева се проведе възпоменателно тържество по повод 73 години от гибелта на патрона на Велинград.

Панахида в памет на Вела Пеева отслужи енорийският свещеник Отец Иван.

Официални лица на събитието бяха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, директорът на дирекция „Хуманитарни и социални дейности” Мариана Зинкова и служители от общинска администрация.

Във възпоменателното си слово кметът Коев каза: „Велинград и днес се слави надалеч с името на Вела, което ни задължава да пазим историята си, да почитаме светлата памет и да ценим една обикновена девойка с величаво достойнство и силна вяра. Името й и занапред ще обединява усилията на всички граждани.

В програмата по повод 73 години от гибелта на Вела Пеева участие взеха деца от школа „Журналисти” при ЦПЛР-ОДК Велинград и Група за стари градски песни „Вела” при ОНЧ „Васил Левски 1904” с ръководител Иван Пещерски.

Венци и цветя бяха поднесени от: Общинска администрация-Велинград, Общински съвет- Велинград, представители на политически партии, Исторически музей, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Велинград, Народните Читалища , малчуганите от ДГ „Радост”, СУ „Васил Левски”,  СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГГС „Христо Ботев, ПГД „Иван Вазов”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, граждани и гости на Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени