Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува 92 години от рождението на Вела

14 март 2014, Петък | 10:20 | общество

Велинград отпразнува тържествено годишнината на Вела Пеева

В навечерието на 16-ти март, рожденната дата на героинята Вела Пеева, патрон на нашия град, пред паметника й бяха поднесени цветя и венци от Общинска адвинистрация, Общински съвет, политически партии, училища и читалища, пенсионерски клуб Каменица.

Живяла не за себе си и превърнала своя живот в дела и идеи, приминали в съзнанието на другите...“, каза във вълнуващото си слово Иван Гергев и завърши с думите: „Гордо извървяла своя път към слънцето и сама се превърна в звезда“. С кратки слова към присъстващите се обърна и Георги Янчев:

За нея- Вела, ще се говори и легенди ще се разказват още много години, докато свят светува“.

В 17.30ч. в голямата зала на ОНЧ „Васил Левски”бе изнесена концертна програма, в която със своите изпълнения и танци взеха участие: Група за стари градски песни „Вела” с ръководител Иван Пещерски; Мъжка фолклорна група към каменското читалище с ръководител Цанко Пашов и Детски юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче- Венче”и гостите на каменска сцена- Женски народен хор при НЧ „Св.Св.Кирил и Методий“, Чепино, с ръководител Ели Гикова.

Калина Деспотска

Публиката бе приятно изненадана и от чудесните изпълнения на малката Калина Деспотска от ДЮВИШ „Звънче“, която изпълни  песните „Българио, обичам те“ и „Лястовици“.

На тържествения концерт присъстваха много  граждани, гости на града , културни и читалищни дейци, общински съветници,директори на училища. Събитието бе уважено и от зам. кмета Георги Янчев.

Коментари

а сегашните управници на града на ВЕЛА работят и живеят за себе си....

#1 в Събота, 15 март 2014 08:58

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени