Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

95 години от рождението на Вела Пеева

17 март 2017, Петък | 08:57 | прессъобщение

95 години от рождението на Вела Пеева- Орлицата на Арапчал

С парад- дефиле от НЧ „Васил Левски- 1904“ в 17:00ч. Представителният духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ поведе шествието от официални гости и граждани към паметника на Величка Пеева-Вела, намиращ се на пл. „Възраждане“ в кв. Каменица. 

Там се отбелязаха 95 години от рождението на Патрона на Велинград. 
На възпоменателната церемония присъстваха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Светла Томова, общински съветници, кандидати за народни представители от 13 МИР Пазарджик, служители на Общинска администрация, граждани и гости.
Патриотични песни изпълниха децата от „Хор на малките“ при ЦПЛР-ОДК.
Във своето възпоменателно слово кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев каза: „Нека пазим и славим историята, да почитаме светлата памет и да ценим онова момиче, останало завинаги на Бялата скала. С дълбока признателност да се поклоним и заедно сведем глави пред делото, героизма и саможертвата на Орлицата на Арапчал- Величка Пейо Пеева-ВЕЛА.“
След словото на г-н Никола Делиев, общински съветник и председател на НЧ „Васил Левски-1904“, се проведе церемонията по поднасянето на венци и цветя. В нея се включиха: Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, ПП ГЕРБ, Общински съвет на БСП, Областна администрация-Пазарджик, „Дружба Родина“, съюзът на запасните офицери и сержанти, „Бъдеще за община Велинград“, клуб на пенсионера кв. Каменица, представители на училища, читалища, исторически музей и граждани на Велинград.
Мероприятието продължи с Възпоменателен концерт в памет на Вела Пеева, който се проведе в залата на НЧ „Васил Левски-1904“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени