Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

96 години от рождението на Вела Пеева

19 март 2018, Понеделник | 07:44 | прессъобщение

Велинград отбеляза 96 години от рождението на Патрона на града

Тържествено бяха отбелязани 96 години от рождението на Патрона на Велинград-Вела Пеева.

Възпоменателната церемония се състоя пред паметника на героинята на площад “Възраждане” в квартал Каменица.      

Официални лица на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, зам.-председателят на ОбС Велинград Ирина Шумарова, общински съветници,  служители на Общинска администрация, учители, възпитаници на различни учебни заведения, граждани и гости.

Възпоменателно слово държаха зам.-кметът Светла Томова и Председателят на НЧ „Васил Левски 1904“ Никола  Делиев.   След патриотичните изпълнения на прекраснитедецата от „Хор на малките“ при  ЦПЛР-ОДК, последва церемонията по поднасяне на венци и цветя. В нея се включиха: Общинска администрация, ОбС Велинград, представители на политически партии, Исторически музей, „Бъдеще за община Велинград“, РК „Родопчани“ към НД „Традиция“, представители на  училища, читалища, исторически музей и граждани на Велинград.

Мероприятието продължи с Възпоменателен концерт в памет на Вела Пеева, който се проведе в залата на НЧ „Васил Левски-1904“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени