Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Караоке" с колекция медали

26 април 2014, Събота | 08:33 | култура

Цяла колекция медали за децата от вокална група”Караоке” към читалище „Отец Паисий-1893”-Велинград

От 4-ти до 6-ти април в Пловдив се проведе  ХI – ти  Национален Конкурс на изпълнители на забавна песен,известен като „Малкият Music Idol”.Негови организатори са Министерство на образованието и науката, Община Пловдив, Регионален Инспекториат -Пловдив,Общински Детски Комплекс- Пловдив, Сдружение "Лъчи" иЕстрадно студио "Прима".

Концертната зала на Държавната Филхармония в Пловдив беше домакин на този престижен музикален форум, в който взеха участие най-добрите певци до 18 години в България.

Представител на Велинград беше Сонай Юсеин от Вокална група „Караоке“ с ръководител Юлиана Ковачева. Той се състезаваше с още 45 млади таланта в Четвърта възрастова група (14-18 г). С перфектните си и чувствени изпълнения на песните „Болката отляво“ и “You raise me up”, Музикалното момче-чудо на Велинград спечели бронзов медал от журито с Председател Жан Пехливанов.

Следващата седмица се проведе 10-ти юбилеен Национален фестивал на патриотичната песен „Родолюбие”-Панагюрище .Децата от вокалната група се представиха достойно в категории индивидуални изпълнители,дуети и групиМалките: Лилия Радойчева,Теди Райнова,Мария Лекова,средна възрастова група- Георги Филипов,Ани Ушева,Кристина Попова ,Кристин Костова,Александра Ачева,големите– Сонай Юсеин ,Иванка Средкова ,Наташа Златева и Диана Чолакова, дебютно участие в група имаха Снежана Зисова и Пагане Петрова. 

Децата се представиха на високо ниво ,с подходяща за темата хореография и костюми. Журито с председател Етиен Леви и членове Светослав Лобошки и Анна Главчева наградиха:

Сребърен медал за Сонай Юсеин в категория индивидуални,златен медал за Иванка Средкова и Сонай Юсеин в категория дуети и

бронзов медал за Ани Ушева –индивидуални изпълнения. Парична награда на Общински детски комплекс  –Панагюрище с директор Нели Наплатанова спечели дуетът Иванка Средкова и Сонай Юсеин.

На участие на фестивал на Руската песен в Русия културно информационен център –София отново Сонай Юсеин спечели първото място и на 5-ти май 2014 година ще пътува за Кишинев,където на юбилеен концерт ще представи България като част от програмата за между културни връзки България –Молдова.

Сонай Юсеин и всички деца от групата достойно представи града ни на поредните музикални  фестивали и с нетърпение очаква следващия, където отново да спечели призово място и да продължи да прославя името на Велинград!

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени