Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Администрацията на Община Велинград бе намалена с 22-ма души

30 април 2020, Четвъртък | 08:13 | прессъобщение

Администрацията на Община Велинград бе намалена с 22-ма души

На проведеното онлайн заседание на Общински съвет-Велинград бе взето решение за преструктуриране и оптимизиране на общинска администрация. Община Велинград до настоящия момент изпълняваше План за финансово оздравяване. Същият беше обвързан и с препоръка на Министерството на финансите за намаляване числеността на администрацията. За периода на изпълнение на плана за финансово оздравяване община Велинград постигна около 17% от заложения общ ефект на заложените мерки. Кметът на общината е с ангажимент за извършване на финансов анализ по нормативно установените критерии от Закона за публичните финанси. След този анализ е установена необходимост от финансово оздравяване. В тази връзка е изготвен доклад от секретаря на общината по отношение състоянието на администрацията, както и докладна записка от директора на дирекция "ФБМП" за финансовото състояние на общината. Представена е систематизация по структурни звена в три посоки:

 1. Намаляване обема на работа

 2. Неефективност

3. Изследване на възможността за аутсорсинг за изпълнение на функции.

 Съобразно решението, в общинска администрация ще бъде извършена вътрешна трансформация на административни отдели, като ще бъде намалена числеността с 9 щатни бройки. Преди да бъде взето това решение, по взаимно съгласие напуснаха 13 души, които в момента работят по Европейски проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”. Така общият брой на намалените щатни бройки са общо 22.

Ето и самото решение гласувано от общинските съветници:

На основание чл. 21, ал. 1, т. 2 и ал. 2, чл. 15, ал. 2 от ЗМСМА; чл. 130е, ал. 1, т. 2 от Закон за публичните финанси, чл. 11, ал. 2 и чл. 12, ал. 1 от Наредба за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията, чл. 60 от АПК, решение на Общински съвет № 36/28.02.2019 г. и след проведено гласуване с 22 брой гласове “ЗА” Общински съвет – Велинград реши:

 Вариант І:  Намалява общата численост на Общинска администрация с девет щатни бройки и преструктурира Общинска администрация.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени