Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Акция "Погледни"

31 октомври 2016, Понеделник | 20:41 | общество

Акция „Погледни” стартира Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Пазарджик

Фондация „Годишни награди за пътна безопасност” стартира за шеста поредна година конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортни произшествия. В подкрепа на инициативата, Областната комисия по безопасност на движението по пътищата стартира  Акция „Погледни”. В рамките на кампанията, зам. областният управител Стефан Мирев, представители на общините и на сектор „Пътна полиция” ще поставят надписи „Погледни” върху пешеходни пътеки в района на училища, детски градини и други натоварени кръстовища в населени места. До момента в акцията са заявили участие общините Пазарджик, Лесичово, Пещера, Брацигово, Сърница, Белово и Септември.

Инициативата за пътна безопасност стартира утре – 1 ноември в 14.00ч., с поставяне на надписа „Погледни” на пешеходен преход в с. Огняново, община Пазарджик и ще продължи на територията на областта до 15 ноември. Основната цел е подобряване на безопасността на движението на пешеходците и създаване на навик за пресичане със задължително поглеждане по посока на движението, както и за намаляване на пътно-транспортните произшествия.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени