Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Министър Ангелкова на работна среща във Велинград

08 февруари 2016, Понеделник | 21:31 | прессъобщение

Министър Ангелкова на работна среща във Велинград

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Велинград, за да обсъди с местната власт и бизнеса актуални теми и перспективи в развитието натуризма в района. На работната среща присъстваха народният представител Димитър Гечев, кметът на Община Велинград- д-р Костадин Коев и кметовете на общините Батак и Сърница- Петър Паунов и Неби Бозов, както и председателят на Общински съвет Бельо Мандражиев, представители на бизнеса във Велинград, общински съветници и членове на новосформирания Консултативен съвет по туризъм.

Една от дискутираните теми беше кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм чрез взаимно рекламиране на общините чрез предоставяне на билбордове, на които ще се поставят реклами на обекти от други общини, а Велинград ще се рекламира в други краища на България. Община Велинград ще се присъедини към 11-те общини, които към момента са част от кампанията.

В посока обучение на кадрите в туристическия бранш стана ясно, че Велинград може да се превърне в Център за обучение в тази посока и вероятно този пилотен проект на министреството на туризма ще бъде с пълното съдействие на Община Велинград.

Наболялата тема за волфрамовата мина в местността Грънчарица не бе подмината. На министър Ангелкова бе връчено открито писмо против рудодобива, подписано от кмета на общината, председателите на Общински съвет Велинград, Консултативен съвет по туризъм, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и граждански сдружения. Ситуацията се оказва сериозна, заради краткото време до предстоящия Доклад за оценка на въздействието върху околната среда /ДОВОС/ и досегашното бездействие на местната власт.

Кметът на Община Велинград изяви своята категорична подкрепа за развитие на туризма във Велинград и потвърди, че приходите от туристическата такса ще бъдат изразходвани само за развитието на туризма и рекламирането на Велинград като туристическа дестинация

Коментари

Вече и гостите на града се възмущават от боклуците ,дупките и прахоляка в града. Така туризъм не се прави, толкова прашен град няма никъде, защото не се мие, да не говорим ,че гостите са 2, 3 дни и си отиват ,а ние постоянно дишаме прахоляка.

#1 в Сряда, 10 февруари 2016 08:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени