Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

АРР и Художествената галерия остават

06 октомври 2010, Сряда | 21:21 | прессъобщение

Кметът Лебанов покани Греди Асса във Велинград

В телефонен разговор днес председателят на Управителния съвет на фонд ”13 века България” Греди Асса е уверил кмета на община Велинград Иван Лебанов, че се запазва досегашния статут на Градската Художествена галерия и Агенцията за регионално развитие, които се помещават в Къщата на Баба Цвета във Велинград. Това съобщи кметът Иван Лебанов, инициирал разговора с шефа на културната институция, и най-искрено благодари на г-н Асса за проявеното разбиране.

Г-н Лебанов е поканил Греди Асса другата седмица в удобен за него ден и време да посети Велинград и Къщата на Баба Цвета, за да се запознае на място и се убеди, че имотът се поддържа в добро състояние и има своето място в културно-обществения живот на града. Припомняме, че през 1982 г. собственичката на къщата Цветана Шуманова в писмо до тогавашния председател на Комитета за кутура Георги Йорданов заявява, че дарява къщата си и цялото си творчество на „родината чрез Комитета по култура“. Дарението на г-жа Шуманова се превръща в родопски музей благодарение на съдействието на Людмила Живкова. В писмото си до Недялко Петков същата година, който тогава е Генерален директор на ДОО „13 века България” тя изразява желание всички произведения на приложното изкуство да бъдат използвани в полза на обществото, както и да бъдат създадени подходящи условия за целта, като се даряват на държавата, а част от тях  са заприходени като дарение в ДОО „13 века България”. В писмото си тя отбелязва, че дарението си към държавата прави посредством Комитета за култура.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени