Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Живях незабелязано"

31 октомври 2009, Събота | 20:14

Проф. Карталов представи книгата си във Велинград

Асен Карталов   "Една книга е жива, когато се чете", казва в предговора на книгата си "Живях незабелязано" проф. Асен Карталов. Тази твърде интересна и мъдра книга бе представена на 29 октомври от 17 ч. в Художествена Галерия - Велинград. Беше много естествено и същевременно странно общуването с един изключително земен и топъл човек, който наричаше аудиторията от хора, събрани в зала - приятели. Името на книгата "Живях незабелязано" провокира. Това е една книга за нещата от живота, за антропологията на живота, която проф. Карталов преподава на своите студенти в Пловдивския университет.

    За себе си професорът казва "Аз съм твърде обикновен и земен човек, винаги съм отказвал на покани и предложения за телевизионни изяви, никога лично не съм си организиръл реклами, промоции на книги и други лични тържества и празнувания... Не съм нито медийна, нито институционна личност. През целия си живот съм със собствената си личност. С нея живях колкото незабелязано, толкова и забелязано... Животът ми в неизвестнот не дразнеше другите, не разпалваше прекалено много завистта им... Хората забелязваха, че живея незабелязано, впечатляваха се от това и съвсем естествено, непринудено, ме тачеха и уважаваха".

    "Разказвайки за своя живот проф. Карталов разкрива живота на човека, на българина, на цялото човечество" - казва за него Ангел Пачалов и продължава "Книгата се чете като музика. Възхищавам се на езика, с който е написана тя. Като музика, която поглъща и силно вълнува, със сигурност "Живях незабелязано" ще стигне до сърцето на всеки, който разгърне и прочете тази книга.

   Вижте какво мисли проф. Карталов за страданието:

Get Adobe Flash player

Коментари

Някой ден и аз ще съм като него :) той е истинки пример за подражание и е достоен за уважение! :y :y :y

#6 Стоянски в Сряда, 06 април 2011 11:39

profesor kartalov mi prepodava po filosofiq v PU, prosto naistina mnogo priqten i hubav 4ovek ! jelaq mu zdrave i 6tastie ot sarce !

#5 turse6tiqt в Неделя, 17 октомври 2010 01:37

НАЙ- ЗЕМНИЯ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА.МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ СЕ ВИЖДАМЕ ВЕЧЕ МНОГО РЯДКО, КАТО БЯХ МАЛКА ГО ОЧАКВАХ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ДОЙДАТ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО НА ГОСТИ,СЕГА СЪМ БАНКОВ СЛУЖИТЕЛ.БЕЗ ВИШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ВЯРВАИТЕ МИ ТОВА Е ЗАЛОЖЕНО ГЕННО ,НАСЛЕДИЛА СЪМ ПОНЕ МАЛКО ОТ НЕГО,ТОЙ Е СТРАХОТЕН.ОБИЧАМ ГО!

#4 най -голямата племенниЦА ААЛЕКСОВАа на професора в Неделя, 28 март 2010 21:31

От професор Карталов за една седмица научих толкова за живота, колкото през целия си живот не съм.Хора като него за съжаление вече са много рядко. Да е жив и здрав!

#3 MARIQ в Сряда, 24 март 2010 16:31

Имам честта и удоволствието професор Карталов да ми преподава по Философия.Мога да кажа много за него,толкова много,че се обърквам и немога да кажа нищо!!!Но мога да кажа,че всеки,желаещ да се обогати е добре дошъл в лекцийте!

#2 Тони в Събота, 21 ноември 2009 16:46

Проф. Карталов заслужава унажение- бях на представянето на книгата му. Той може с часове да разказва и занимава публиката!

#1 Стефка в Вторник, 03 ноември 2009 10:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени