Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Астропарти Велинград 2013

02 юни 2013, Неделя | 22:40 | образование

Астропарти в СОУ „Васил Левски“

Астропарти

На 29-ти май в СОУ „Васил Левски“ се проведе Астропарти Велинград - 2013, под патронажа на кмета на Община Велинград Иван Лебанов и в сътрудничество с Италианския културен институт. Организатори на събитието са Обсерватория "Звездно общество" IAU A79, Община Велинград, СОУ „Васил Левски“ - Велинград.

 

Темите, разглеждани през деня, бяха твърде интересни за аудиторията, събрана в конферентната зала на училището. След приветствените слова на директора  на СОУ „Васил Левски“ Емил Моллов и музикалното изпълнение на група „Оникс“, започна същинската част. Г-жа Надка Данкова от Школата по астрономия Троян разказа  за участието си във Втората Национална учителска програма , организирана от МОМН и Европейския център за ядрени изследвания, за обучение на учители по физика и астрономия в ЦЕРН ( Европейски център за ядрени изследвания) в Женева, Швейцария.

В тази връзка г-н Емил Моллов сподели, че най-вероятно догодина ще бъде организирано посещение на група ученици В ЦЕРН, като посещението ще бъде съчетано с екскурзия в Европа. За учениците от СОУ „Васил Левски“ директорът подготвя и друга изненада - гостуването на Филип Кондев, ядрен физик, който да сподели впечатления  от работата си в ядрен център.

Вторият лектор- г-н Иво Джокин - Общински център за извънучилищни дейности, запозна присъстващите с участието си в  Генералната асамблея на Европейския съюз и възможността за участие през следващата година, както и образователните проекти за учители и ученици на Европейската асоциация за астрономическо образование. По време на почивката до започването на следващите лекции в двора на училището можеше да се наблюдава слънцето с телескоп. Най- интересното от деня бяха вечерните наблюдения по проекта „Класна стая под звездите“. И всичко това, съчетано с Форум – театър „Моят живот - моя отговорност“ и младежка дискотека.
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени