Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ателие за писани яйца 2013

22 март 2013, Петък | 21:42 | общество

Отвори врати ателие за писани яйца

Ателие за писани яйца 2013

На 21-ви март в Исторически музей отвори врати Ателие за писани яйца, което е част от Програма Великден 2013. Повече от 10 години Исторически музей провежда своята програма, посветена на писаните великденски яйца. Една от първите форми за популяризиране на писаните яйца са гостуващите изложби. За 15 години са представени изложби в 20 големи и 5 по-малки градове в България. Тази година изложбите ще гостуват в музеите в Търговище, Шабла и Батак.

Ателие за писани яйца 2013

Особено атрактивни са провежданите ателиета и работилници за изучаване на восъчната техника при изписването на яйцата. До големия християнски празник Великден, всяка сряда и четвъртък Ателието за писани яйца в Исторически музей ще бъде отворено от 16 до 17:30 часа, а всички неговите посетители ще бъдат обучавани от г-н Мичев от СОУ "Васил Левски", както и от служителите на музея. Най-вълнуващото събитие в края на Програма Великден 2013 е конкурсът за изписване на великденско яйце. Той ще се проведе на 26-ти април в ОДК.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени