Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

С жребий бе избран атлет

28 февруари 2014, Петък | 12:07 | образование

С жребий бе избран атлет за участие в Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс в Антверпен- Белгия

Орхан Герганов Калдаръмов – ученик от Помощно училищеДраган Манчов”е късметлията, който ще вземе участие в международните игри за младежи с интелектуални уврежданияСпешъл олимпикс“ в Белгия, през месец септември 2014 година. Той бе определен чрез жребий, изтеглен на 25-ти февруари 2014 год., в сградата на Община Велинград, от заместник-кмета г-н Исмет Бабучи и г-жа Весела Златева. Три момчета от училището отговаряха на условията за участие в игрите: Орхан Калдаръмов и  Ангел Узунов от Х клас и Димитър Димитров от IX клас.

Щастието се усмихна на Орхан Калдаръмов, който ще участва в състезанието през месец септември в Белгия. Останалите ученици ще бъдат резерви за състезанието и за това те също активно ще се подготвят и ще са в очакване.В това събитие, в рамките на 10 дни, ще вземат участие над 2000 атлети и техните делегации от 58 държави, включително 16 атлети от България.

От 2003 година до днес учебното заведение ежегодно участва  в организирани  от Спешъл Олиппикс-  България регионални и национални игри и мероприятия, където имаме спечелени множество награди.  Изразявайки благодарност към движението за поканата,  пожелаваме на  избрания атлет  да бъде здрав  и успешно представяне на себе си, България и Велинград в предстоящите летни европейски игри! 

ПУ "Драган Манчов"

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени