Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Авто поход до Старина

15 август 2010, Неделя | 21:51 | общество

По стъпките на 27-ми Чепински полк

Полковник Георги ДаскаловПовече от 160 души, членове на Общинската организация на СОСЗР се включиха в авто поход до м. Старина - "По стъпките на 27-ми Чепински полк". В местността Старина по време на Балканската война 1912 година е бил разположен батальон от 27-ми Чепински полк, а други подразделения от полка са били разположени южно от Старина. Повече за 27-ми Чепински полк и участието му в Балканската война разказа капитан Боряна Стаева в увлекателната си беседа.

Гости на това събитие бяха: гл. секретар на ЦК на СОСЗР Кирил Пърлапанов, гл. редактор на вестник "Българско войнство" полковник Спиридон Спиридонов, секретарят на Централния съвет на СОСЗР полк. Зафиров, председателят на Областния съвет полковник Рангел Кофов, секретарят на Областния съвет Христо Христосков, председателят на контролната комисия и член на Ценралния комитет полковник Пъпанов.

Вокален състав на дружество ШипкаПолковник Зафиров разказа някои факти за 27-ми Чепински полк, като наблегна на това, че "Този родопски отряд е осъществил връзката между 7-ма Рилска девизия и главните сили на Българската армия". Полковник Зафиров поздрави председателя на Общинската организация на СОСЗР Велинград полковник Георги Даскалов във връзка с 85 годишнината му и 35 годишната му неуморна работа като председател на Общинската организация във Велинград, като съобщи, че министърът на отбраната му връчва грамота за активна дейност в Съюза. От изпълнителното бюро на Централния съвет полковник Даскалов получи кортик. Председателят на Областния съвет на СОСЗР полковник Кофов прочете поздравителен адрес и грамота от Областния съвет и му връчи изненадващ подарък - парадна сабя.
За доброто настроение сред природата пя вокален състав към Дружество "Шипка".

 

Вижте част от похода:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени