Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

По стъпките на 27-ми Чепински полк

30 август 2011, Вторник | 17:51 | общество

Автопоход на СОСЗР

Съгласно годишния план на Общинския съвет на СОСЗР-Велинград с председател о.з. полк. Даскалов, беше организиран авто-поход до местността "Старина" (изходен пункт на Балканската война 1912 г., където и бил разположен един от батальоните на 27-ми Чепински полк.) В похода участваха над 170 членове от всички дружества на съюза. Всички бяха извозени от Велинград до "Старина" с два автобуса и леки коли. Настанихме се на дивната широка горска поляна до ледено студената вода на чешмата, съществуваща още преди турското робство.

Красота, която не може да се опише. За да почустваш, трябва да си съпричастен с нея, да  вдишаш от дъха на боровете и горските билки и да си полегнеш на килима от зелена трева.

Председателят на общинския съвет о.з. полк. Даскалов откри събора и представи програмата за деня. Даде думата на кап. Боряна Стаева за кратка, но интересна беседа за участието на населението от Чепинското корито във войната, за сражението и победата на полка, в която 35 чепински воини са дали живота си. Гостът- председател на областния съвет-Пазарджик о.з. полк. Кофов поднесе поздрави и пожелания. Беше прочетено стихотворението: "В памет на 27-ми Чепински полк" от авторката кап. Стаева. Съборът продължи с изпълнението на маршови, патриотични и народни песни в изпълнение на вокалния състав с художествен ръководител и акордеонист старшина Румен Влахов.

За вкусния обяд се разкри пункт за скара, бира и безалкохолни напитки. Разходихме се из гората. Беряхме билки, пяхме, танцувахме и се веселихме до късно след обяд. О.з. полк. Даскалов закри събора и съобщи, че в годишния план за 2011 год. предстоят участия и в други авто-походи до исторически места, напомнящи твърдината на българщината. Върнахме се в нашия слънчев град отпочинали и заредени с положителна енергия, с пожелания за здраве и нови срещи.

Кап. Боряна Стаева
Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени