автопоход, старина, велинград, 2013
Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Автопоход до Старина

09 септември 2013, Понеделник | 19:30 | общество

По стъпките на 27-ми Чепински полк

Автопоход до Старина

Стана традиция всяка година Съюзът на запасните офицери и сержанти от запаса от Велинград под ръководството на многогодишния председател о.з. полк. Даскалов и съдействието на Общинския съвет на Съюза  да се организира автопоход до м. „Старина“. Участниците бяха над 80 души- членове на нашата организация, извозени с два автобуса. Разположихме се на дивната широка поляна, близо до ледено студената вода на чешмата , съществуваща още преди турското робство. Красота, която не можеш да опишеш! За да я почувстваш, трябва да си съпричастен с нея- да вдишаш от дъха на боровете и горските билки и да си полегнеш на килима от зелена трева. Сборът на личния състав беше открит от полк. Даскалов и изпълнението на марша „Край Босфора шум се вдига“ от вокалния състав с художествен ръководител и акордеонист серж. Румен Влахов. След това кап. Боряна Стаева изнесе доклад на тема „По стъпките на 27-ми Чепински полк“. Внего бе описано участието на населението от Чепинското корито във войната за Освобождението, за сражението и победите по тези места , където от полка са дали живота си 35 чепински воини.Сборът продължи с изпълнението на маршови, патриотични и народни песни. За вкусния обяд имаше скара, напитки и салати. Разходихме се из гората, пяхме, играхме, танцувахме до късно след обяд.  Върнахме  се в нашия слънчев Велинград отпочинали и заредени с положителна енергия и си пожелахме нови срещи до исторически места, напомнящи твърдината на българщината.

Кап. Боряна Стаева

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени