Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Аз мога - тук и сега

03 май 2017, Сряда | 14:47 | образование

Аз мога - тук и сега

От 21 до 23 април в град  Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства - „Аз мога - тук и сега”2017. За 7-ми пореден път СПА комплекс „Исмена“събира ученици от цялата страна. Състезанието подпомага, насърчава и изгражда трудолюбието на децата и юношите в областта на знанието, културата и изкуството. Чрез инициативите на „Аз мога - тук и сега” всеки може да (по)каже, че точно той е най-мотивираният, най-можещият и най-талантливият, а успелите вече ментори помагат, като създават условия по "трънливия" път на успеха, постоянството и амбицията, за да могат младите хора да открият щастие тук, в България.

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Велинградучаства за 2-ри път. В състезанието участваха ученици от X-б клас с хуманитарен профил под ръководството на старши учител по информационни технологии – Стойчо Ушев.

Учениците, представили достойно училището са Божидар Гивечев и Борис Даскалов, в направление „Видеоклип“ и Михаил Мишев - в направление „Фотография“.

Божидар Гивечев завоюва престижно място в Топ 10. Участниците работят над кратък видеоклип 1-5мин. (късометражен филм) по зададена от журито тема в състезателния ден /7 часа/.

Ето и какво казват учениците за състезанието:

 

Божидар Гивечев:„Много съм щастлив, че получих тази възможност да участвам в Национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега”2017, категория: видеоклип! Успях да спечеля мястов топ 10. Това беше едно вълнуващо приключение за мен, в което не се бях впускал преди. Също така това участие е едно стъпало по-нагоре в моето развитие! Искам да благодаря на господин Ушев, който ни заведе на състезанието и разбира се на директорката на нашето училище, госпожа Ани Василева, която пое разходи по нашето участие в Девин!“

Борис Даскалов:„За мен състезанието в град Девин беше изпълнено с много положителни емоции и запознанства. Разбира се, можеше да покажем повече от наша страна и много  ще се радвам, ако следващата година имаме възможността да отидем пак.“

Михаил Мишев:„Това е първият път, в който участвам в състезание с такъв мащаб. Реших да се запиша, защото това участие ми предоставя възможността да натрупам опит в сферата на фотографията, както и да създам контакти с много хора от цяла България. Очарован съм от дружелюбността на всички, с които се запознах и с удоволствие бих участвал отново другата година.“

 

Стойчо Ушев – старши учител по

Информационни технологии и информатика

в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени