Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува Бабинден 2016

21 януари 2016, Четвъртък | 22:07 | прессъобщение

Велинград отпразнува Бабинден

На 21-ви януари  нашият град  отпразнува Бабинден - Ден на родилната помощ. Празникът започна в 10.30ч. в Община Велинград с поздрав на  кмета към всички деца, родители, баби, лекари и акушерки.  Празникът бе открит от фолклорна група при НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1905“. Изпълнен бе ритуалът  „ Даване на име на дете“, на който децата се наричаха за здраве, благоденствие и щастливо детство. 

Всички деца получиха подаръци от Община Велинград. Подарък от Общината и от председателя на Общинския съвет получи и първото бебе на 2016г. -Мария Горицова Димитрова.

 

Празникът продължи на площад „Николай Гяуров“. Мъжката певческа фолклорна група „Велинград“ откри празника на площада. Там отново присъстваха кметът д-р Коев, заместник-кметовете г-н Палигоров и г-н Кичиков, председателят на Общински съвет г-н Мандраджиев и д-р Чешмеджиев. 

Официално бяха наградени от г-н Коев с плакет и букет цветя акушер-гинекологът  на 2015г. за България -д-р Емил Гърчев от Университетска болница „Майчин  дом“, акушер-гинеколог д-р Илонка  Читакова и акушерка Мехрем Мутехимова от МБАЛ Велинград . Сдружението на хотелиерите  от своя страна подари ваучери за Спа уикенд.

Г-н Мандраджиев също поздрави наградените и поднесе цветя.

За създаването на празничната атмосфера, въпреки студеното време, се погрижи Николай Славеев- гласът на Родопите. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени