Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Бабинден 2018

23 януари 2018, Вторник | 19:40 | прессъобщение

Велинград отпразнува Бабинден 2018

Велинград традиционно отпразнува Бабинден - Ден на родилната помощ.

Празникът започна в 10:30ч. във фоайето в сградата на общинска администрация с поздрав на кмета д-р Костадин Коев към всички деца, родители, баби, лекари и акушери. Празникът бе открит от мъжка фолклорна група, Женски народен хор и оркестър към Представителен ансамбъл Чепино при ОНЧ,,Св.Св.Кирил и Методий 1905”. С ритуала „ Даване на име на дете“, орисниците наричаха бебетата за... здраве, благоденствие и щастливо детство.

Всички деца получиха подаръци от Община Велинград. 

Бабинден продължи с шествие на официалните гости и граждани, возени с файтон и автентична каруца към площад „Николай Гяуров“. Обичаят „Поливане” бе пресъздаден от каменските баби и дядовци от Културен клуб на пенсионера в кв. Каменица. 

Кметът д-р Коев привества присъстващите и за 12-ти път връчи призовете „Акушер-гинеколог на България и на Велинград ” Решението на Български лекарски съюз за 2017-та година е с престижната награда да бъде отличена доц. Таня Тимева, директор на медицински комплекс в София и водещ специалист по репродуктивна медицина у нас. От общинската болница във Велинград за втора поредна година бе награден д-р Венцислав Цеков, а Акушер за 2017-та година - Костадинка Стоянова. Благодарствено слово от името на майките произнесе Гергана Веселинова.

Участие в празничния концерт взеха КСТ "Импулс", Ансамбъл за автентичен фолклор ,,Драгиново” при НЧ ,,Методий Драгинов-1936” Мъжка фолклорна група при НЧ ,,Васил Левски-1904”, Гост изпълнител – Анна-Мария, Бенд и танцова формация „Български ритми”. След края на програмата в Туристическия информационен център се проведе пресконференция, на която доц. Тимева запозна местните медии с тенденциите и проблемите в репродуктивното здраве у нас, а главният секретар на УС на БЛС д-р Борисов представи становището на организацията във връзка със здравната система и състоянието на болниците.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени