Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

България, Япония и наследството на цивилизациите

13 февруари 2020, Четвъртък | 07:33 | прессъобщение

В Исторически музей бе открита изложба “България, Япония и наследството на цивилизациите“

На 12 февруари от 11.00ч. в Исторически музей Велинград бе открита изложба “България, Япония и наследството на цивилизациите“, чиито организатори са Институтът за култура към Министерството на външните работи и Посолството на Япония в България.

Автори на изложбата са проф. Д. Гергова, носител на японския Орден на изгряващото слънце – златни лъчи с розетка и проф. А. Джурова. Дизайнът е на проф. Б. Сергинов

Експозицията е посветена на отбелязваните през 2019 г. три значими годишнини в двустранните отношения -110 г. от началото на официалните контакти между двете страни, 80 г. от установяването на дипломатически отношения и 60 г. от тяхното възстановяване.

   

Изложбата отразява взаимното опознаване, чрез обмена на български и японски експозиции, посветени на археологическите и културни богатства на двете страни.

Отразена е подкрепата за българските културни и научни институции в трудните години на икономически и социален преход в България, когато Япония предоставя изключително важна техническа помощ. Най-силна е помощта от страна на членовете на Японското императорско семейство.

 


 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени