Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Българската песен донесе награди на "Звънче"

25 април 2018, Сряда | 07:58 | култура

Българската песен донесе награди на "Звънче"

На 21 и 22 април 2018г. в гр. Панагюрище се проведе 14 фестивал за млади изпълнители на българската песен „Родолюбие“.

 ДЮВИШ „Звънче“ също участва на този фестивал. Школата бе представена от Ана-София Тоданова, Красимира Маркова, Костадин Миров, Христин Гагова, Калина Десподска, Михаела Нанова, Ванеса Баева, Венелин Каленов. Както всяка година, така и тази възрастовите групи наброяваха по над 40 човека, а първа възрастова група бяха 68. Много тежък конкурс в смисъл , че учасниците са много. Организаторите работеха перфектно, всичко вървеше по график, озвучаването прекрасно. Още в самото начало на конкурса обявиха ,че втората песен ще бъде съкращавана само куплет и припев.

Журито беше професионално: доц. Етиен Леви – председател и членове Красимир Гюлмезов , Дочка Кацарева и младата певица Донна Макьозева , която е бивша учасничка на този фестивал и носителка на приза Гран При.

Изпяха се много български песни , от хубави по- хубави, каква голяма музикална култура имаме. Човек може само да слуша и се наслаждава на това богатство. На 21 април се явиха децата от втора и трета въвзрастова група. Тук взеха участие Калина Десподска – която завоюва второ място, Ванеса Баева – също второ място , а Венелин Каленов и Михаела Нанова получиха грамоти за отлично представили се. Нашите мили деца се представиха прекрасно такова беше мнението на журето.

На 22 април се явиха децата от първа възрастова група , която беше и най – многобройна. Тежко се слуша , тежко се журира ,тежко се определя кой е по- добрият. И малките ни звънчета се представиха достойно. Христина Гагова , която бе за първи път на такъв фестивал взе второ място. Новият ни дует : Красимира Маркова и Костадин Миров завоюваха също второ място. Ана – София Тоданова  се представи прекрасно и получи грамота за отлично представяне и овациите на публиката и журето.

От все сърце благодарим на нашите прекрасни дечица, които се представят блестящо на такива сложни и тежки фестивали и конкурси. Благодарим и на техните всеотдайни родители, че Бог ги е дарил с такива надарени деца.

Бъдете живи и здрави! Още дълги години ни радвайте, гордейте се, че сте звънчетата на сем Казалиеви!

              

                 Йорданка и Иван Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени