Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

99 години от началото на Балканската Война

05 октомври 2011, Сряда | 19:23 | прессъобщение

Годишнина от началото на Балканската война отбелязаха велиградчани

Отбелязване на годишнина от Балканската ВойнаНа 05.10.2011 год. от 11.00 часа в местността Каратепе започна церемонията по отбелязването на годишнината от обявяването на Балканската война. Историческите извори сочат, че на 30 септември България изпраща нота от името на балканските съюзници, в която приканва османското правителство да предостави в срок от шест месеца автономия на етническите малцинства в империята. Цариград на свой ред обявява война на съюзниците на 4 октомври. България и Гърция им обявяват на свой ред война на 5 октомври, като Сърбия се включва два дни по-късно.

Във връзка с това бе почетена паметта на революционера и участник във Войната Иван Ботушанов, който по време на Балканската война оглавява чета от 50 души, която заедно с четата на Стефан Калфа е зачислена към Родопския отряд.

Отбелязване на годишнина от Балканската ВойнаСлово, посветено на Балканската война и Иван Ботушанов, произнесе Костадин Ушев, един от основателите на Дружба „Родина“. Събитието уважиха предствители на Община Велинград в лицето на временно изпълняващият длъжността кмет на Велинград г-н Исмет Бабучи, г-н  Иван Лебанов, предствители на политическите сили във Велинград, предствители на Дружба “Родина”, на Дружеството за защита на Родопите, жители на Велинград, ученици, роднини на революционера Иван Ботушанов.

Едноминутно мълчание в памет на загиналите герои във войнатаПрисъстващите с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите герои във войната и поднесоха цветя в тяхна чест на паметната плоча в местността Каратепе, откъдето всъщност тръгват за сражение четниците.

Коментари

kak pa ne

#4 в Неделя, 09 октомври 2011 11:55

Тоя пък - я се засрами, бе! Аман от злобари! Хората са се събрали да отдадат почит на загиналите в Балканската война, тоя пък ги плюе! Бе какви хора пък са тези като теб!Злобари и интриганти! Пфуууу!!! :/

#3 в Петък, 07 октомври 2011 14:56

тоа па тоа па....

#2 в Петък, 07 октомври 2011 11:04

Ей, как може на такова важно събитие да присъстват такива дребни душици? защо бе уроди се гаврите с историята!!!??? не ви е срам, мислехте само за чевермето и агитацията след церемонията?! защо заставлявате служители от общината да пишат във форума и ви защитават??? защо бе лумпени ???

#1 в Четвъртък, 06 октомври 2011 10:50

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени