Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

8-ми базар на занаятите

08 юли 2014, Вторник | 15:12 | прессъобщение

8-ми базар на занаятите бе отрит в рамките на Велинградски празници на културата 2014

Изпъстрен с редица мероприятия за всички любители бе 3-тият ден от Велинградски празници на културата 2014. Точно в 17ч.  пред сградата на общинска администрация 8-ми базар на занаятите Велинград бе открит. С добрата организация на Туристически информационен център и със съдействието на Община Велинград тази година 20 занаятчии показват своите творби в рамките на 6 дни. Керамика от Троян,рисувано стъкло, специални ножове, дърворезба, изискана бижутерия със зодиакални камъни, билки и лековити чайове са само част от всички ръчно изработени изделия, които можете да си закупите от тазгодишния базар на занаятите.  За първи път в изданието участват и ръчно изработени свещи с флорални мотиви и преливащи се цветове. 

Майсторите получиха грамоти за участие от Община Велинград, както и поздрав от зам.кмета Даниела Салкина. Тя пожела успех и ползотворни дни на всички щандове, като заяви, че в годините традицията се е запазила, а занаятчиите са все повече и с все по-оригинални хрумвания. В базара участва и велинградската майсторка Даниела Цопанова. Община Велинград  изказва и своите благодарности към участващите занаятчии, както и специално към своите спонсори- изворна вода „Бачково“, хотел „Роял СПА“, БЛЦ „Камена“,  фирма „ДАВ“ ЕООД и Обединена българска банка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени