Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Бедствено положение във велинградска община

26 януари 2012, Четвъртък | 21:44 | прессъобщение

Областният управител обяви бедствено положение във велинградска община, както и в общините Лесичово и Батак

Областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов обяви бедствено положение в трите общини, което влезе в сила днес от 17.00 часа и ще продължи до 17.00ч.  на 28 януари. В община Велинград натрупаната снежна покривка е 40 см, като и до този момент продължава леко да превалява. Заради усложнената обстановка в общината веднага бяха взети мерки за преодоляване на възникналите трудности. Свикан е кризисен щаб, който следи обстановката и предприе необходимите мерки за излизане от ситуацията. Организирана е специализирана техника и екипи за преодоляване на възникналите трудностинай-вече в населените места по високите райони на Община Велинград.

До момента без ток и вода продължават да бъдат велинградските села Пашово, Юндола, Цветино и Света Петка. За преодоляването на проблемите с елзахранването екипи на EVN работят в момента като се очаква утре до обяд ситуацията да бъде напълно овладяна. Тъй като жителите нямат вода поради неработещите помпи от липсата на електрозахранване, след възстановяването му, ще бъде възстановено и захранването с вода. Щабът е организирал и техника, която в момента почиства пътищата.

Поради тежките зимни условия Кризисният щаб към община Велинград апелира жителите на общината да бъдат предпазливи и да предприемат пътувания само при крайна необходимост!

Коментари

horata po vremena zaetost polovinata chistyt dvora na musa cholak a polovinata si stoiat v kashti i si deliat zaplatite s nego

#43 в Неделя, 29 януари 2012 11:07

Не си спомням някога, по време на който и да е предишен кмет, Велинград да е бил в толкова окаяно състояние през зимата. Кавито и да са били предишните кметове, през зимата основните улици са били почиствани и такива поледици не е имало. Чудно ми е, ще бъде ли платено на фирмата за НЕЧИСТЕНЕТО? Защото съм сигурна, че няма да бъде глобена.

#42 в Събота, 28 януари 2012 19:34

Направете справка, колко хора са наети по Национална програма чрез Бюро по труда, точно за такива АВАРИЙНИ дейности като снегопочистване. Има назначени на 4 часа, с трудов договор, стотици безработни, които вземат заплати. Познайте, кой отговаря за тях...МУСА ЧОЛАКОВ!!!!!

#41 Селски КМЕТ в Събота, 28 януари 2012 17:20

Obshinari,proverete kolko bezrabotni vzemat pari ot borsata,zaduljete gi da vzemat y4astie v po4istvaneto na snega,ili nemojete da otkriete zashtoto sa na rabota NIAKUDE... :

#40 geri mateva в Събота, 28 януари 2012 16:34

eho vazmutenata, 3 4asa dneska 4istq i v4era 2 4asa, zardi glupavoto po4istvane na eko-titan, minavat i vsi4ko otstrani ostava, tvurdi buci s led, 2 koli e NEVAZMOJNO da se razminat na na6ta ulica, a nqma6e koli sprqli kogato 4isteha, taka4e ne moje da se opravdaqt pak s sprelite koli, pone za na6ta ulica. ta kakvi 10 min. kakvi 5 lopati. i tuka ne e nito pol6a o6te pove4e puk avstriq!!! ama qvno kakuvto 6efa na eko-tita (ili te sa dvama, lupata i lebana) ... ta takiva neskoposani i rabotnicite. Po po golemite ulici dobre iz4isteno, NO na krastovi6tata ili na prekite s po-malki uli4ki vsi4ko natrupano i zapu6eno ot nekadarnicite. i kade da se hvurlq tolkova mnogo snqg, kato vendaj minavat po pove4eto ulici i ne povtarqt. buci gramadni navsqkade ledeni, ulicite na babuni celite, kolite se tro6at, a taq , toest TI vazmutenata priblijena q na lebanov q na lupata, zela da mi govori, koi te znae kade jivee6 na glavniq bulevard qvno. ama ne samo tam hora jiveqt. aide vazmuti se sega pak ot tova koeto napisah, 4e ot vutre na toplo lesno se vazmu6tava, a na vunka pove4eto hora kato rinat po 2-3 4asa na eko-titan prespite, ne se vazmu6tavat, a gu psuvat nared.

#39 в Събота, 28 януари 2012 16:20

Просто няма такива говеда като велинградчани, ще ме извинявате! Обаче щом ви мързи да си изчистите пред къщите, за какво говорим?? Какви стопани сте? Толкова ли не можете да отделите 10 мин., че да си разчистите пред дворните врати и два метра от тротоара? Само чакате на Общината, която очевидно няма да дойде да ви изчисти. Подобни разпоредби имат всички Общини и не само в България. На един познат щяха да му вземат къщата в Полша, понеже му пращали 3 пъти писмо, че трябва да си ореже стърчащите клони от дърветата в двора, а той понеже не живее в тая къща, съответно не получи писмата и в крайна сметка го обявиха за недобросъвестен стопанин. В Австрия ако не се лъжа, ако не поддържаш в добър вид фасадата на къщата си, също имаш глоби. А тук ви мързи да изринете 5 лопати сняг. Стига се оправдавайте, че нямало къде. Където има желание, има и воля.

#38 възмутена в Събота, 28 януари 2012 16:07

областния бил обявил,какъв областен какъв доктор е този че не знам,какво бедсвено е обявил,срам и позор са тия,КОД червено вино и пържолки на масата , не се напъвайте да обяснявате разни разнобразни наредби и да ги четете като дявола еванг..... тълкувате си ги както на вас е кеф,ами обината и принадлежащите и комисии и организации да си свършат работата и да не се оправдават,колко хора са на работа в сградата на общината по една лопата да вземат и да дават пример , А Кмета ще ги наблюдава дали се справят :y

#37 в Събота, 28 януари 2012 14:17

БЕДСТВЕНO ПОЛОЖЕНИЕ: Свърши ми ракията!!!! Не мога да ида до кръчмата...Някой да ми изрине снега, че не мога да стигна до тротоара!!!!

#36 qwerty в Събота, 28 януари 2012 13:25

Граждани на Велинград, нека видим тези, които са приели наредбата дали я изпълняват, как са си купили луга, натоварили снега и извозили, как са платили за транспорт от лични средства.Те трябва да дадат пример, а не да получават пари за съставянето на такава наредба, която е в ущърб на гражданите.

#35 ехоо, не сме кукувци в Събота, 28 януари 2012 13:25

33 Всички заседания на комисиите и заседания на сесиите на общински съвет са публични и всеки може да присъства на тях ако го интересува.Друг е въпроса колко хора ги интересува.Второ колите наистина пречат но ако започнат да ви глобяват че паркирате на платното а не в дворовете си сигурно ще изревете защо ви глобяват.Ние знаем че угодия няма,В злато да ви облечем гражданите пак ще сте не доволни че не 24 каратово.Трето прочетете наредбите на другите общини и тогава коментирайте на нашата община защото там има и глоби от над 1000 лв а тук ако глобиш някой 50 лв ще стане международен скандал.

#34 в Събота, 28 януари 2012 13:21

№34,няма нужда да цитираш измислената незаконна наредба, приета от общинските съветници, а обясни за чия сметка Е поръсването на луга по тротоарите , събирането на сняг, товаренето и извозването му. Може би искаш да кажеш, че трябва пак да си бръкнем в джобовете за сметка на некадърните общинари, приели НАРЕДБАТА.Цитираната от вас разпоредба определя ПОРЯДЪКА за почистване, а не дейностите, които (включва) съдържа почистването на сняг. Почистването на сняг не е регламентирано, както е писал №32 в НАРЕДБАТА. Не ни правете на наивници, виждате градът на какво прилича! Както плащате на „Еко Титан” за извършената услуга, така трябва да плащате на гражданите,които чистят тротоарите, защото в този смисъл всички са равнопоставени - извършват една и съща дейност.А пък да не говорим за тротоарите, които са част от улицата и са публична общинска собственост, ЗА КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИ ОБЩИНАТА, или искате да кажете , че гражданите трябва да се грижат за стопанисването на чужда собственост. СОРИ! НЕ ВМЕНЯВАЙТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КОИТО НЕ СА НА ГРАЖДАНИТЕ !

#33 в Събота, 28 януари 2012 12:46

/2/. Почистването на сняг се извършва в следния порядък: 1.Обработката с луга и пясъчни смески на улиците и булевардите с предимство, по който се движи масовия градски транспорт. 2.Забранява се складирането на сняг в района на кръстовищата срещу пешеходните пътеки. При нарушение на ал./2/, т.l и 2 се налага глоба от 30 до 100 лева. 3.Натрупването на сняг върху тротоарите, се извършва така, че да се остави достатъчно място за движението на пешеходците. Не се оставя сняг в ,обсега на автобусните спирки и срещу входовете на гаражи. 4.Уличните решетки за оттоците се почистват от сняг и лед. 5.Забранява се складирането на сняг, обработен с луга на два метра в диаметър от стволовете на дърветата и в разделителните зелени ивици на улиците. При нарушение на т.3,4 и 5 се налага глоба от 500 до 1000 лева.

#32 в Събота, 28 януари 2012 11:50

spored men trqbva da zapisvat VSICHKI zasedania na obshtinski suvet i na KOMISSITE i da gi ima dostupni za vseki v internet!! Ne da se kriqt kato mishki

#31 Az в Събота, 28 януари 2012 10:54

"Умни" ми общинарЮ, никъде в наредбата която цитирате НЯМА ЛЕГАЛНО определение какви са дейностите за почистването на СНЯГ, тоест не сте го дали в Допълнителните разпоредби на същата. При приемането на тази наредба не сте провели публично обсъждане, дали гражданите на града са съгласни с разпоредбите записани с нея. Не сте казали кое задължение е на гражданите!? Да го трупаме на тротоара или на пътното платно, да организираме превоз и за наша сметка да го изхвърляме. Такива текстове не са разписани в наредбата. ПЪРВО ТИ СЕ ОГРАМОТИ И ТОГАВА ПИШИ!

#30 До номер 31 в Събота, 28 януари 2012 10:40

Влезте в сайта на Община Велинград и се ограмотете, ето част от Р АЗЛЕЛ III ПОДДЪРЖАНЕ НА ЧИСТОТАТА ..... /3/. Организацията на дейността по предходните алинеи е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на: 1.Ръководителите, работниците и служителите на специализираните фирми съгласно сключените договори с общината. 2.Ръководителите на учрежденията, стопанските и обществените организации, фирми, заведения - по отношение на производствените, административните, складовите помещения, гаражи, паркинги, кооперативни пазари, жп гари, строителни площадки, фургони, дъждоприемни шахти и др. имоти, които управляват и стопанисват, както и прилежащите към тях части от територии, зелени площи, тротоари и улични платна. 3.ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ДОМСЪВЕТИТЕ - по отношение на частите предназначени за общо ползуване от обитателите, дворовете, частите от вътрешнокварталните пространства, съответно от терените на жилищните комплекси, частите от тротоарите и уличните платна принадлежащи към съответните имоти, на уличната смет /едрогабаритните отпадъци/, стари МПС и части от тях. 4.ГРАЖДАНИТЕ - по отношение на своите дворове, сгради, постройки и съоръжения и прилежащите им части от тротоарите, тротоарните алеи и уличните платна.

#29 в Събота, 28 януари 2012 09:43

№ 29, най-напред цитирай този закон, за да се аргументираш или е някаква измислена наредба, приета от некадърните общински съветници от Велинград. Дори да е така, обясни: Къде ще изхвърлят снега, за да е чисто пред тях, те ли трябва да намерят място на снега и да викат транспорт за собствена сметка? Не стига , че плащаме данъците си за почистване и за всичко друго, ами втори път, чрез труда си и средствата ни, да бъдем още ограбени поради некадърното управление на общината.Някой беше писал, че колите пречели, тогава нека да почистят улиците, а чие е задължението и организацията да премахнат нарушенията от паркирането на колите???? Като вземем да вършим всичко ние, гражданите, макар че сме си платили за това, за какво е тая община? Практически излиза, че не е необходима общинска управа, която да разходва нашите пари!

#28 в Събота, 28 януари 2012 07:44

Според закона собствениците на имоти са длъжни да си почистят снега пред тях - домове, офиси и т.н., в противен случай могат да бъдат глобени.

#27 до 16 в Петък, 27 януари 2012 22:29

До 21 В селата и през лятото нямат вода.

#26 в Петък, 27 януари 2012 21:35

Ами четете отгоре=ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БАКСАНОВ ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!!!!!!!!!!КЪМ 15-ТИ

#25 в Петък, 27 януари 2012 20:48

Ами четете отгоре=ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БАКСАНОВ ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!!!!!!!!!!

#24 в Петък, 27 януари 2012 20:47

ОДА!!!!!О ДА............

#23 в Петък, 27 януари 2012 20:30

Ода за общинските съветници Когато завонят боклуците бягай по далеч. Защото колкото и свестен да си ще почнеш яко да вониш. Виж това са все известни личности. Трябва да ги поздравиш! И кога ръка им стиснеш тя силно ще смърди. Смърди на пачки и парфюми.На скъпи курви и лъжи. Но на тях какво им дреме,че нямаш ТИ ПАРИ!

#22 Бат-Зиз0 в Петък, 27 януари 2012 17:37

Благодаря!

#21 до 22 в Петък, 27 януари 2012 16:52

Пристигнах от София днеска в 3 часа някъде. Пътя е хубав, няма никакви проблеми за пътуване до София!

#20 до номер 12 в Петък, 27 януари 2012 16:19

Абе, четете малко, бе! Бедственото положение е обявено в Община Велинград, не заради града, а заради селата към Общината, в които няма ток и вода.

#19 psycho в Петък, 27 януари 2012 15:35

МИ ДА СИГУРНО Е ЮНИ МЕСЕЦ ТА СНЕГА НИ ИЗНЕНАДА ВСЯКА ГОДИНА НИ ИЗНЕНАДВА МОЖЕ БИ АКО ЗАВАЛИ ПРЕЗ ЮНИ ИЛИ АВГУСТ ЩЕ ПО ДОБРЕ

#18 НЯКОЙ в Петък, 27 януари 2012 15:02

до #16 "Накрай мързеливия на работа, да ти даде акъл"

#17 mirrea в Петък, 27 януари 2012 14:50

Отговор на В-52 ...Това означава, че се събират едни хора -наречен кризисен щаб в една зала... хапват пийват (на топло), следят обстановката, като им се поднася информация "на тепсия", изказват НЕКОМПЕТЕНТНОТО си мнение и взимат глупави решения ! И най-важното - получават доста пари за това.

#16 в Петък, 27 януари 2012 14:36

Въпрос: Това, че е обявено бедствено положение, какво означава, че не ми е ясно??? Ще вият сирени ли, банкет на бедстващите ли ще правят, анкета ли ще има-ти как си?, В КАКВО КОНКРЕТНО СЕ ИЗРАЗЯВА ТОВА "БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ"????

#15 В-52 в Петък, 27 януари 2012 14:05

alo mirrer, trotoarite sa na6a sobstvenost li, ta nie da si gi 4istim?

#14 do mirrea в Петък, 27 януари 2012 13:53

А бе хора кой обявява бедствено положение в града, кмет или институция специална или някой депутат,кой е този малоумник който се е престарал ,какво бедствено положение,само плашите хората,огледайте се и ще видите че не е така ,за 40 см. сняг и врява до небето,ами трябва чистене и по малко приказки,Много искам да знам кой е обявил бедственото положение,ако някой е добре осведомен ,нека да каже,благодаря му предварително

#13 в Петък, 27 януари 2012 13:35

И вместо само да плюете, вземете и си изчистете пред къщите!!! тротоарите пред къщите трябва да си ги чистим ние!

#12 mirrea в Петък, 27 януари 2012 12:50

ей, ама много ни бива да плюеме. Този път добре се справиха със снега, почистен е града, и освен булеварда са почистени и много от малките улици... Искате и в двора да ви почистят а???

#11 mirrea в Петък, 27 януари 2012 12:48

Мисля, да пътува довечера към 18 00 от София до Велинград. Дали е възможно или разумно изобщо? Моля ви за малко информация и мнение!

#10 Гост в Петък, 27 януари 2012 10:33

Ами как няма да е бедствено положението като всеки си е спрял където си поиска колата на платното един в ляво друг в дясно тия машини да не са кънкьори та да слаломират през колите та да ви изчистят?Когато и ние вземем да помагаме на техниката а тя не си върши работат тогава да се оплакваме.

#9 в Петък, 27 януари 2012 10:21

A kade sa grazdanite? Kolko dushi si izchistiha snega pred domovete? I tam li kmeta da doide da vi izchisti?

#8 tinka в Петък, 27 януари 2012 08:48

Положението във Велинград не е чак толкова трагично,колкото в другите градове!И спрете да изсилвате нещата!

#7 в Петък, 27 януари 2012 04:55

tova bedstveno polojenie e v zqlata strana, stiga ste pluli samo kmeta, vzemete se v raze i vie napravete nechto

#6 leo0304 в Петък, 27 януари 2012 03:32

pak gi e iznenadAla zimata:) ujas

#5 в Петък, 27 януари 2012 02:23

кмета да излезне с лопата и да чисти, навсяъде е непроходимо. много слаба организация и няма как да е друга с тоя хилав кмет

#4 uti в Четвъртък, 26 януари 2012 23:56

къде е кмета да каже да излезат да чистат а?

#3 в Четвъртък, 26 януари 2012 23:17

Бедствено, защото вчера след като почна да вали снега, поне до 20:00 часа (когато имаше вече 15см сняг), нямаше никъде разчистени улици.

#2 защо ли? в Четвъртък, 26 януари 2012 22:37

:o znimata znachi pak vi iznenada :-

#1 в Четвъртък, 26 януари 2012 21:55

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени