Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов: „ Bonan venon en Velingrad”

08 май 2014, Четвъртък | 13:54 | прессъобщение

Иван Лебанов откри конгреса на есператистите

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов откри 66-ти конгрес на Българския есперантски съюз (БЕС). В съботния ден на 3-ти май градоначалникът приветства есперантисти от цялата страна с думите „ Bonan venon en Velingrad”.В превод от есперанто словосъченаието оначава „Добре дошли във Велинград“. Председател на БЕС е велинградчанинът Борис Гаджанов. Тазгодишния конгрес, чийто домакин бе Велинград, посети и пресдателят на сръбският есперански съюз Небойша Станович. Свое приветствие към присъстващите поднесе и една от най-дейните инициаторки на есперанто проявите Веселина Гарнер от организацията в град  Варна. Борис Гаджанов изказа своята благодарност към общинското ръководство за оказаното съдействие при организацията на конгреса. Той връчи плакет на градоначалника с почетният знак на БЕС. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени