Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Доц. Петко Петков гост в СОУ "Васил Левски"

13 февруари 2011, Неделя | 21:55 | образование

Доцент Петко Петков разказва за Левски

Доцент Петко ПетковСъс срещата на ученици от СОУ "Васил Левски" с доц. Петко Петков започнаха мероприятията на учениците, свързани с патрона на училището. Доцент Петко Петков, зам. ректор във Великотърновския университет, е изследовател на живота и делото на Левски. На 11-ти февруари в конферентната зала на СОУ "Васил Левски" той изнесе интересни, непознати факти от живота и делото на Левски, до които достигнал сам в своите научни изследвания. Доцент Петков е един от защитниците на тезата, че честването на годишнината от гибелта на Левски трябва да бъде на 18-ти, когато е било неговото обесване а не на 19-ти, както го отбелязваме всяка година. Беседата на доцент Петков премина при изключителен интерес от страна на присъстващите. Доцент Петков припомни последното желание на Левски, да го споменаваме такъв, какъвто се чуства - "Отче, споменавай ме в молитвите си като дякон Игнатий", се е обърнал Апостола към изповядващия го поп Тодор преди смъртта си.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени