Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза

28 май 2013, Вторник | 22:07 | общество

Във Велинград ще се проведат безплатни медицински прегледи за щитовидната жлеза

За трети път в страната ни се провежда Национална информационна и скринингова кампания „Щитовидна жлеза и бременност“. Организатор е Българското дружество по ендокринология. В рамките на един месец, от 27-ми май ще се проведат безплатни медицински прегледи в 12 български града, между които е и Велинград. Тези прегледи се правят с цел да се повиши информираността сред жените в детеродна възраст, за да могат да разпознават симптомите на нарушена функция на щитовидната жлеза, за да могат да потърсят своевременно помощ.

В кампанията са привлечени  проф. д-р Боян Лозанов, началник клиника по вътрешни болести в МБАЛ “Токуда Болница София”, дългогодишен ръководител на Клиниката по заболявания на щитовидната жлеза към Клиничния център по ендокринология; д-р Георги Стаменов, акушер-гинеколог, специалист по репродуктивна медицина, МБАЛ за женско здраве „Надежда“; д-р Александър Шинков, главен асистент към Клиниката по тиреоидни, метаболитни и костни заболявания, УСБАЛЕ „Ак. Иван Пенчев” и д-р Наталия Темелкова, ендокринолог в УМБАЛ „Александровска“.

В лечебните заведения, които участват в инициативата, ще има разлепени съобщения за това как ще става записването на желаещите.

Коментари

кога ще е във Велинград?

#1 тара2011 в Вторник, 28 май 2013 22:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени