Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Бисер Петков на посещение във Велинград

02 март 2019, Събота | 09:36 | прессъобщение

Кметът д-р Коев: „В центъра на социалната ни политика са уязвимите общности“

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков бе на посещение във Велинград.

Кметът д-р Костадин Коев сподели с министър Петков, че неговия екип полага всички усилия за превръщане на социалната политика в модерна и ефективна система от услуги,  в  центъра на която са всички уязвими общности от населените места на община Велинград.

Центърът за обществена подкрепа консултира, обучава и помага на семейства в риск и на деца с противообществени прояви.

В Дневния център за 36 деца и младежи с увреждания се грижат прекрасни специалисти, а в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания е предоставена близка до семейната среда, която включва 24 часова грижа и подкрепа за тях.

Децата и младежите с увреждания, които са изведени от институции или рискова среда получават денонощни професионални грижи. 35 пълнолетни лица с увреждания получават дневни медицински грижи, рехабилитация, обучение и трудотерапия, а в Дома за стари хора „Ела“, който посетиха министър Петков и д-р Коев, 40 души имат подслон, храна и достъп до здравни и медицински грижи.

27 приемни семейства се грижат за деца в риск, изведени от социални услуги или семейства. Община Велинград оказва помощ по правила и критерии на лица с репродуктивни проблеми и деца с онкологични заболявания.

Домашният социален патронаж доставя храна на 150 самотно живеещи хора и предоставя услуги на възрастни хора и лица с увреждания. По инициатива на д-р Коев  на 55 лица в неравностойно положение са осигурени пакети с храна от първа необходимост.

За 4-те Клуба на пенсионера и Клуба на слепите редовно се предоставя транспорт и средства за празници и за ремонтни дейности.

Кметът д-р Костадин Коев благодари за добрата съвместна работа с Дирекция „Социално подпомагане“ – Велинград, Отдел „Закрила на детето“ –  Велинград, Дирекция „Бюро по труда“ – Велинград, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Пазарджик и на техните служители за всеотдайността и грижите, които полагат за хората в неравностойно положение.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени